Tieme Klompe keert terug als trainer O21

11 februari 2022 11:33

Tieme Klompe (45) keert met ingang van volgend seizoen terug bij sc Heerenveen. Klompe wordt in Fryslân de nieuwe trainer van Onder 21.

DSC 9490 1


Klompe voetbalde van 1996 tot 2004 bij sc Heerenveen en was van 2009 tot en met de zomer van 2017 als trainer actief bij de Friezen. Zo was hij onder andere assistent-trainer van Marco van Basten en later vervulde hij diezelfde rol bij Dwight Lodeweges, Foppe de Haan en Jurgen Streppel. In 2017 besloot Klompe het avontuur als hoofdtrainer aan te gaan bij Harkemase Boys.

Hoofd jeugdopleiding Marcel van Buuren is blij dat Klompe weer terugkeert in Heerenveen. “Tieme is een trainer waarbij het Heerenveen-dna door de aderen stroomt. Hij heeft hier jarenlang rondgelopen en heeft een aanzienlijk deel van zijn carrière met talenten uit deze leeftijdscategorie gewerkt. We hebben er alle vertrouwen in dat hij de juiste trainer is om met deze groep aan de slag te gaan.”

Ook Klompe zelf kijkt uit naar zijn terugkeer bij sc Heerenveen. “Ik kan niet wachten om weer op het veld te staan en hier te beginnen. Ik heb altijd met veel plezier bij de club gewerkt en het een uitdaging gevonden om het maximale uit talentvolle spelers te halen. Als trainer van O21 wil ik zoveel mogelijk spelers klaarmaken voor de laatste stap naar het eerste elftal.”