Van Wonderen is blij voor Noppert, maar de focus ligt nu op NEC: "Een heel gevaarlijk elftal"

02 september 2022 15:40

Zondagmiddag om 14.30 uur zal Louis van Gaal met veel interesse kijken naar het duel tussen sc Heerenveen en NEC. Andries Noppert neemt het op tegen Oranje-concurrent Jasper Cillessen. Kees van Wonderen vindt het mooi dat de doelman bij de voorselectie zit.

WELKOM2


“Geweldig”, noemt de oefenmeester het nieuws. “Als keeper moet je altijd knokken voor die ene plek. Het is frustrerend als je altijd achter een ander staat. Als het dan jouw kant opvalt, is het geweldig. We dolden er wel eens over, maar hij zei altijd: ‘Dat gaat niet gebeuren’. Het is een verhaal voor in een boek. Hij zit nu bij de vijf beste keepers van Nederland”, aldus Van Wonderen, die lovend is over de doelman die hij vorig seizoen al meemaakte bij Go Ahead Eagles.

“Hij is lang, durft te komen, is verbaal aanwezig en super dapper. Hij durft zich ervoor te gooien en hij heeft een ongelooflijke reflex. Voor de club is dit ook heel bijzonder”, vervolgt de trainer. Naast Noppert zitten er ook drie spelers in de voorselectie met een verleden bij sc Heerenveen. Joey Veerman, Denzel Dumfries en Marten de Roon mogen ook hopen op een uitnodiging.

Voor de interlandperiode begint, wacht nog een serie van drie wedstrijd, te beginnen tegen NEC. Joost van Aken en Tibor Halilovic hadden wat pijntjes op de training, maar lijken fit genoeg om te spelen. De kans op wijzigingen lijkt dan ook klein. “Als de resultaten goed zijn, is er niet echt een reden om het door elkaar te gooien”, aldus Van Wonderen, die nog niet teveel bezig is met het resultaat.

“Het kan twee kanten opvallen. Ik hoor dat mensen een ontwikkeling zien bij ons, dat vind ik op dit moment het belangrijkste”, vertelt de trainer, die de Nijmegenaren donderdagavond met 1-1 gelijk zag spelen tegen AZ. Het is volgens hem niet per se een voordeel voor de Friezen, die de hele week rust hadden. “Ik denk dat ze juist met een goed gevoel naar Heerenveen komen door dat punt. Ik vind het een gevaarlijk elftal. Je ziet dat ook zij stappen maken.”