Van Wonderen kijkt uit naar seizoensopener: "Mooie uitdaging"

04 augustus 2022 16:02

Na zes weken voorbereiding is het vrijdag eindelijk zover. Thuis tegen Sparta Rotterdam begint sc Heerenveen aan het nieuwe seizoen in de eredivisie. Bij het eerste perspraatje van het seizoen zegt trainer Kees van Wonderen benieuwd te zijn hoe zijn groep ervoor staat: “Ik ben benieuwd hoe we ons gaan meten, individueel en als team. Ik kijk ernaar uit.”

WELKOM2


Van Wonderen zegt een goed gevoel te hebben over de energie van de groep en over de stappen die het team de afgelopen weken heeft gemaakt. “Maar iedereen zal ook begrijpen dat ons elftal nog in ontwikkeling is en dat er ook nog een periode nodig is om zaken beter op elkaar af te stemmen. Uiteindelijk is morgen het moment daar dat we aan de competitie gaan beginnen en we per wedstrijd verder bouwen aan de ontwikkeling van het elftal. Waar we ons nog moeten verbeteren? Dat zie je onder druk het beste. In de competitie dus. En daar kijk ik wel naar uit.”

Hoe zijn ploeg er momenteel voor staat? Daar is de trainer zelf ook heel benieuwd naar. “Ik weet dat wij in een groep staan met andere clubs die qua niveau dicht bij elkaar zitten. Ik schat ons op dit moment in de grote middengroep. Maar we willen uiteraard gedurende het seizoen groeien. Wel ben ik mij heel bewust van de prille fase waarin we nu zitten als team. We zullen flink aan de bak moeten. Tijdens de competitie gaat blijken waar we echt staan en wat er nog nodig is om uiteindelijk zo optimaal mogelijk te presteren.”

Fitte selectie
Van Wonderen kan tegen Sparta over een fitte spelersgroep beschikken. Tibor Halilovic en Syb van Ottele trainden de laatste dagen weer mee en sluiten morgen weer aan bij de selectie. Dat geldt ook voor nieuwkomer Simon Olsson. De Zweedse middenvelder maakt tot dusver een gretige indruk op Van Wonderen. “Simon kan in mijn ogen op meerdere posities op het middenveld spelen. Hij is pas twee dagen bij ons. Maar hij oogt goed, gefocust en geconcentreerd. Het is mooi dat we hem nu bij het team hebben.”

Sparta actief op transfermarkt
Tegenstander Sparta eindigde vorig seizoen op de veertiende plaats in de Eredivisie. De Rotterdammers kenden een drukke transferzomer en trokken twaalf nieuwe spelers aan. De club is daarmee het meest actief als het gaat om inkomende transfers. Ook Van Wonderen heeft gezien dat de selectie van de Kasteelclub een metamorfose heeft ondergaan. “Het is een goede ploeg die verschillende wapens heeft. Ze kunnen goed voetballen, hebben lengte en zijn met spelhervattingen heel gevaarlijk. Ze zijn goed georganiseerd, verdedigen als team en hebben snelheid op de counter. Kortom; het is een gevaarlijk elftal waar we geducht op moeten zijn.”