Akademy: Onder 15 wint van koploper, Onder 14 wint Fryske Derby

27 maart 2023 11:39

Het eerste elftal van sc Heerenveen had een weekend vrij door de interlandperiode, maar in de jeugdopleiding werd gewoon gevoetbald. Van de vijf wedstrijden die op het programma stonden werden vier gewonnen.

O13 4

Onder 16 dendert door
Het is een repeterend verhaal: de Onder 16 is nog altijd foutloos in de competitie. Voor de winterstop werd de ploeg met de volle buit kampioen en ook nu lijkt de pompeblêdenformatie op weg naar de titel. FC Volendam werd zaterdag met 5-0 verslagen, waardoor er 21 punten bij elkaar gespeeld zijn in zeven wedstrijden. Voor de pauze was Damy Bernardina tweemaal trefzeker; na de pauze zorgden Harm Jan Smits, Ruben Veer en Subhi Shrayyef voor de doelpunten.

Onder 15 verslaat koploper
Het leek een makkelijke middag te worden voor Onder 15 toen Redouan Benhija na bijna een uur spelen de 0-2 maakte tegen koploper Willem II, maar het werd nog ongekend spannend. In minuut 73 kwamen de Tilburgers terug in de wedstrijd en vijf minuten later was de stand weer gelijk. Lang hoefden de Friezen niet bij te komen van die mentale tik, want een paar seconde na de tweede treffer van de thuisploeg scoorden de bezoekers de winnende goal. Daardoor heeft sc Heerenveen nu tien punten na acht wedstrijden.

Onder 14 verslaat buurman
In Leeuwarden stond de burenruzie tussen Cambuur en Heerenveen op het programma. De pompeblêdenformatie stapte met drie punten in de auto richting huis. Davey Volbeda en Jerayno Schaken zorgden voor de doelpunten van de bezoekers. De eindstand was 1-2.

Onder 13 verliest nipt
Op sportpark Skoatterwâld kwam Onder 13 niet tot een overwinning. Bodhy van de Giesen zette sc Heerenveen op voorsprong tegen FC Utrecht, maar het was niet genoeg voor een resultaat. In de tweede helft scoorden de Domstedelingen tweemaal, waardoor de punten mee gingen met de bezoekers.

Onder 12 scoort er op los
Het regende bij de Onder 12. Niet alleen water kwam uit de lucht vallen; ook doelpunten. sc Heerenveen en FC Emmen wisten gezamenlijk maar liefst 33 doelpunten te maken. De thuisploeg mocht 22 keer juichen, de bezoekers uit Drenthe 11 keer.