Akademy: Onder 21 en Onder 16 blijven ongeslagen, hattrick bij Onder 14

02 oktober 2023 11:44

Vorig weekend wisten alle ploegen uit de Akademy een resultaat te halen, nu was het weer bij de meeste teams feest. Van de zes wedstrijden die op het programma stonden, werden er vier gewonnen. Onder 13 pakte in de blessuretijd een punt tegen De Graafschap.

30092023313269 DSC 7541

Onder 21 blijft ongeslagen
Een ongeslagen status heeft O21 na drie wedstrijden in de competitie. De ploeg van Niek Westra won afgelopen weekend met 2-0 van NEC, waardoor er nu zeven punten behaald zijn. Op Sportpark Skoatterwâld hielden de teams elkaar lang in evenwicht, maar in minuut 72 lukte het de Friezen toch om op voorsprong te komen. Amir Ismaïl was de doelpuntenmaker, waarna Xavi Woudstra tien minuten later de marge verdubbelde. Dinsdagmiddag staat het volgende duel op het programma: Vitesse is dan de tegenstander in Arnhem.

Onder 18 is los
Het seizoen begon moeizaam voor O18, maar inmiddels is de ploeg los. Vorige week werd de eerste overwinning geboekt, dit weekend volgde meteen nummer twee. Willem II werd met 4-1 verslagen. Al na zeven minuten zorgde Kai Jansen voor de openingstreffer, waarna Jesse Hellinga de marge verdubbelde. Een paar minuten later deden de Tilburgers iets terug, maar de punten kwamen niet meer in gevaar. In de slotfase wist de thuisploeg zelfs nog uit te lopen tot 4-1 door doelpunten van Ruben Veer en Morris Drent.

Koploper Onder 16 wint
Dit seizoen is O16 uitstekend begonnen. Na vijf wedstrijden staat de ploeg bovenaan in de competitie met dertien punten. Zaterdag werd NEC verslagen, maar makkelijk ging dat niet. Het werd 0-1 voor sc Heerenveen door een doelpunt van Flynn Macnack.

Onder 15 verliest in Limburg
Voor O15 was het een lange terugweg naar huis, zowel letterlijk als figuurlijk. Zaterdag speelde de ploeg een uitwedstrijd tegen Fortuna Sittard. De thuisploeg won met 3-1, waardoor de Friezen zonder punten terug gingen naar huis. De Friezen hebben zes punten na vier wedstrijden.

Hattrick-held bij Onder 14
Het was zaterdag boeiend in Amsterdam, waar O14 het opnam tegen de leeftijdsgenoten van AFC. Toen de scheidsrechter affloot, stond er een 2-5 stand op het scorebord. Al na tien minuten stond het 0-3 door doelpunten van Givencio Getrouw, Sven Kramer en Luca Dijkstra. Het werd 1-3 in minuut 24, maar een paar tellen later zorgde Getrouw weer voor de marge van drie. Na rust maakte hij nog een doelpunt, maar de Amsterdammers ook.

Onder 13 speelt gelijk
Mitchel Volbeda heeft zaterdag hoogstpersoonlijk voor een punt gezorgd bij O13. De voetballer scoorde twee keer tegen De Graafschap. Ook de Doetinchemmers maakten twee doelpunten. Na twintig minuten maakte Volbeda de openingstreffer, maar een minuut later stond het weer gelijk. In de tweede helft leken de Superboeren met een overwinning aan de haal te gaan toen het 2-1 werd, maar in de blessuretijd kwam sc Heerenveen nog op gelijke hoogte. Daardoor heeft de ploeg zeven punten na vier duels.