Akademy: Onder 21 op schot in Limburg, Onder 13 wint van PSV

15 mei 2023 12:00

Het slot van de competitie nadert voor de teams van de Akademy.  Onder 21, Onder 16 en Onder 13 pakten drie punten met mooie overwinningen. Onder 18 en Onder 15 gingen onderuit in Doetinchem. Een overzicht van de gespeelde wedstrijden.

13052023308119 DSC 8312


O21 scoort vier keer in Limburg

Voor O21 stond er de verre uitwedstrijd (298 kilometer) tegen Roda JC op het programma. De ploeg van Niek Warrink speelde in Kerkrade een ware thriller en wist deze uiteindelijk met 2-4 te winnen. Met nog ruim 10 minuten te spelen stond er een 2-2 stand op het bord door doelpunten van Xavi Woudstra en Djenahro Nunumete. Keeper Bernt Klaverboer stopte een strafschop van de thuisploeg waarna Woudstra voor zijn tweede treffer van de middag zorgde. Het slotakkoord was voor spits Melik Ismaïl (2-4). Onder 21 staat nu om een vierde plaats en sluit zaterdag de competitie af met een thuiswedstrijd tegen Vitesse.

O18 blijft puntloos
Waar de O21 met drie punten terug naar Friesland ging, was het voor de O18 een vervelende middag. De ploeg verloor met 3-0 bij De Graafschap. Door die nederlaag blijft het spannend in de tweede divisie. O18 staat met 17 punten op de derde plaats maar heeft slechts één punt minder dan nummer twee ADO Den Haag. Aankomende zaterdag speelt de ploeg op SKW zijn laatste wedstrijd van de competitie tegen koploper Vitesse.

O16 wint ruim
Na het behaalde kampioenschap stond er voor O16 het duel tegen AFC 34 op het programma. Tegen de nummer twee van de competitie haalde de ploeg van trainer Wilco Hellinga hard uit (8-2).  Doelpunten kwamen deze keer op naam van Ruben Veer (3), Kai Jansen (2), Bernardina (2) en Harm Jan Smits. In de avond werd het kampioensfeest nog eens extra gevierd middels een ereronde door het Abe Lenstra stadion.  

O15 verliest in Doetichem
Net als O18 ging ook O15 onderuit tegen De Graafschap. In Doetichem werd het 3-1. Na halfuur spelen keek de ploeg van trainer Jeffrey Mast tegen een 2-0 achterstand aan. Vlak voor rust tekende Jayron Molenaar voor de 2-1. Maar daar waar O15 op de gelijkmaker jaagde, viel de treffer uiteindelijk aan de andere kant door een onfortuinlijk eigen doelpunt van Jeremy van der Berg.

O14 gelijk in Emmen
Daar waar O14 eerder dit seizoen nog met 7-1 van de leeftijdsgenoten van FC Emmen wist te winnen, had de ploeg het afgelopen zaterdag beduidend lastiger. In Emmen kwam de ploeg van trainer Tim Strandstra niet verder dan een 1-1 gelijkspel en verloor het kostbare punten in de strijd om plek twee. Zaterdag neemt O14 het in eigen huis op tegen koplopers Go Ahead Eagles.

O13 boekt prachtige zege op PSV
De O13 kan terugkijken op een prachtig weekend. PSV werd op Skoatterwald met 2-1 verslagen. Al vroeg in de wedstrijd zetten Bodhy van de Giesen en Fimme Kroes de Friezen op een voorsprong. Een laat doelpunt van de Eindhovenaren maakte het nog spannend, maar O13 knokte zich alsnog naar een mooie overwinning.