Akademy: thuiswedstrijden leveren allemaal drie punten op

30 oktober 2023 11:45

Het was zaterdagavond feest in het Abe Lenstra stadion, waar het eerste elftal met 3-0 won van Heracles Almelo. Maar ook op Sportpark Skoatterwâld viel genoeg te juichen. Alle vijf de Akademy-teams die thuis speelden, wonnen dit weekend.

07102023313358 DSC 1537

Onder 21 verliest

O21 ging zaterdagmiddag op bezoek in Nijmegen, waar NEC de gastheer was. Na negentig minuten stond er een 3-0 stand op het scorebord, waardoor de punten in Gelderland bleven. Na dertien minuten scoorde de thuisploeg de openingstreffer, waarna zowel in de eerste als in de tweede helft nog een strafschop benut werd. De Friezen staan nu derde met veertien punten.

Onder 18 pakt punt in slotfase
Het leek zaterdag lang een minieme nederlaag te worden voor O18 tegen Willem II, maar in de slotfase zorgde Benjamin Casparij voor een punt. Hij schoot in minuut 81 de 1-1 tegen de touwen, waardoor de ploeg bezig is aan een ongeslagen reeks van vier wedstrijden. Twee keer werd er gewonnen en twee keer eindigde het duel in een gelijkspel.

Onder 16 blijft koploper
Vorig seizoen promoveerde de ploeg al twee keer en nu draait O16 weer als een malle. Het team staat eerste na acht wedstrijden met negentien punten. Zaterdag werd NEC met 2-0 verslagen. Ivan Alexander Rudic maakte na dertig minuten spelen de eerste goal, waarna Flynn Macnack de voorsprong verdubbelde.

Onder 15 haalt uit tijdens zege
O15 heeft zaterdag uitgehaald tegen de leeftijdsgenoten van Fortuna Sittard. Het werd maar liefst 6-0. De eerste treffer was een eigen doelpunt van de Limburgers. Rayen Gtari was goed voor twee goals, terwijl Zion Smit, Roano Reinbergen en Jenayro Schaken allemaal ook een treffer meepikten. Na acht wedstrijden staat de ploeg nu op de vierde plaats met twaalf punten.

Onder 14 pakt overwinning
O14 won zaterdag met 2-0 van AFC. Na elf minuten zorgde Givencio Getrouw voor de openingstreffer, waarna Luca Dijkstra de marge verdubbelde in minuut 44. De ploeg staat tweede op de ranglijst na acht wedstrijden. daarin werden zeventien punten verzameld.

Onder 13 wint
Waar O14 en O16 met 2-0 wonnen, was dat ook bij O13 de eindstand. De ploeg versloeg De Graafschap. Na ruim vijftig minuten werd het eerste doelpunt gemaakt, waarna Tieme Draaisma de wedstrijd in de blessuretijd besliste met de tweede treffer. Na zeven wedstrijden staat het team op de vierde plaats met veertien punten.

Onder 11 scoort veelvuldig
Wie veel doelpunten wilde zien, moest bij O11 komen kijken. Daar vielen maar liefst zeventien doelpunten in totaal. FC Emmen maakte er vijf; de Friezen scoorden twaalf keer.