Mooi weekend voor Akademy-teams: vier overwinningen, drie remises

25 september 2023 13:27

Het was een mooi weekend voor sc Heerenveen Akademy. Vier teams stapten met drie punten van het veld, terwijl drie andere ploegen een punt overhielden aan hun krachtmeting. Onder 16 leek met een nederlaag van het veld te stappen, maar kwamen nog terug van een 1-3 achterstand.

23092023313109 DSC 3381

Onder 21 pakt punt in blessuretijd
Nog maar twee wedstrijden heeft O21 gespeeld. De ploeg kwam de afgelopen weken niet in actie door personele problemen, maar zaterdag rolde de bal eindelijk weer bij het oudste Akademy-team. FC Emmen was de tegenstander. De ploeg uit Drenthe leek met een 1-0 overwinning aan de haal te gaan, maar in de vijfde minuut van de blessuretijd maakten de Friezen toch nog gelijk. Daardoor heeft de ploeg nu vier punten na twee duels.

Eerste overwinning voor Onder 18
De eerste overwinning voor O18 is binnen. De ploeg won van FC Twente/Heracles Academie. Na 27 minuten zorgde Kai Jansen voor de openingstreffer. Hij kopte een corner van Noah Visbeen tegen de touwen. Na vijftig minuten werd de marge verdubbeld door Ruben Veer, die een voorzet van Jesse Hellinga promoveerde tot assist. De thuisploeg kwam nog terug tot 1-2, maar de drie punten gingen mee naar Friesland.

Comeback voor Onder 16
O16 leek zaterdagmiddag met een nederlaag van het veld te stappen tegen Alphense Boys, maar de ploeg knokte zich knap terug van 1-3 naar 3-3. De pompeblêdenformatie kwam nog wel op voorsprong via Flynn Macnack, maar daarna scoorden de bezoekers dus drie keer.  Kobus Bruinsma en Ivan Rudic zorgden er met een doelpunt voor dat er toch nog een punt gepakt werd. Het team is daardoor nog ongeslagen met tien punten uit vier wedstrijden.

Onder 15 draait achterstand razendsnel om
O15 heeft met 2-1 gewonnen van NAC Breda. De bezoekers uit Noord-Brabant kwamen op voorsprong, maar lang hoefden de Friezen niet te treuren. Vanuit de aftrap werd de stand alweer op gelijke hoogte gezet door Koen Westers, na een voorzet van Jerayno Schaken. Schaken stond dus aan de basis van de 1-1 en was het eindstation bij de tweede Friese goal. In blessuretijd maakte hij dat doelpunt op aangeven van Felix Sleijfer.

Onder 14 speelt doelpuntloos gelijk
O14 heeft een punt gepakt tegen FC Emmen. Beide ploegen kwamen op Sportpark Skoatterwâld niet tot scoren, waardoor de punten gedeeld worden. O14 heeft nu vier wedstrijden gespeeld. Daarin werden vijf punten verzameld.

Winnend Onder 13 scoort vijf keer
Het was zaterdag genieten bij O13, dat maar liefst vijf keer scoorde tegen FC Utrecht. Toen de scheidsrechter afblies, stond er een 5-2 stand op het scorebord. De Friezen kwamen met 4-0 voor, maar daarna maakten de bezoekers ook twee doelpunten. spannend werd het niet meer, want Sky Martha bracht met zijn tweede treffer van de middag de marge weer op drie.

Onder 12 wint derby
Voor O12 stond de Fryske Derby op het programma. In Leeuwarden leefden de talenten van sc Heerenveen zich uit, wat een 8-14 overwinning opleverde.