Osame Sahraoui kiest voor sc Heerenveen

31 januari 2023 21:01

Osame Sahraoui is speler van sc Heerenveen. De 21-jarige vleugelaanvaller komt over van Vålerenga. Sahraoui tekent in Fryslân een contract dat hem tot medio 2026 aan de club verbindt en gaat spelen met rugnummer 20.

Osame Sahraoui
Sahraoui tekende zijn contract in Noorwegen. De aanvaller vliegt donderdag naar Nederland.


Met de komst van de Noors jeugdinternational heeft sc Heerenveen ook de tweede aanvallende versterking van de dag binnen. Sahraoui doorliep de jeugdopleiding van Vålerenga en maakte in 2020 zijn opwachting in het betaald voetbal. In de Noorse Eliteserien kwam hij tot 84 wedstrijden waarin hij bij 31 doelpunten betrokken was. Negentien keer als aangever en dertien keer als doelpuntenmaker. Sahraoui is na Thomas Holm (1997), Christian Grindheim (2008) en Chidera Ejuke (2019) de vierde speler die de overstap van Vålerenga naar sc Heerenveen maakt.

Technisch manager Ferry de Haan is verheugd met de komst van Sahraoui: "Osame heeft aangegeven heel bewust voor ons te hebben gekozen. Hij staat bekend als een begaafd talent en wij denken dat hij zich hier uitstekend verder kan ontwikkelen. Met hem erbij krijgen we meer opties voorin. Het is een technische en talentvolle vleugelspeler met een goede individuele actie. Wij denken dat onze supporters zo'n speler graag in het Abe Lenstra stadion zien. We zijn dan ook blij dat we hem aan onze selectie kunnen toevoegen."