Van Wonderen op zijn hoede: "Een ploeg die vecht om te overleven"

21 april 2023 14:51

sc Heerenveen neemt het zaterdagavond om 18.45 uur op tegen FC Emmen in het Abe Lenstra stadion. Eerder dit seizoen speelden de ploegen in Drenthe doelpuntloos gelijk, maar nu zullen de teams daar geen genoegen mee nemen. Kees van Wonderen wil met het oog op mogelijke play-offs voor Europees voetbal een zege boeken, maar hij weet dat de tegenstander hetzelfde doel heeft. Emmen wil de play-offs voor degradatie namelijk ontlopen met een driepunter. 

12082022298023 DSC3084


Afgelopen weekend verloor Heerenveen met 4-0 van Sparta Rotterdam. "We hebben de wedstrijd geanalyseerd. Daarbij kijk je wat niet goed gaat, maar ook naar de dingen die we wel goed deden", aldus de trainer. "We hebben het ze lastig gemaakt in het begin. We creëerden weinig, maar zij eigenlijk ook. De uitslag was groot en een beetje geflatteerd. We moeten beter verdedigen, maar nu ging ook echt alles er in. Het is belangrijk dat je niet te lang blijft hangen in de ontevredenheid en teleurstelling. Deze spelersgroep is in staat om snel verder te gaan."

Wat hielp was dat RKC deze week niet wist te winnen op bezoek bij Go Ahead Eagles. Daardoor staan de Waalwijkers en de Friezen op hetzelfde puntenaantal in de strijd om een ticket voor de play-offs. "Je maakt met een aantal ploegen kans. Dat ze punten laten liggen is niet ongunstig, maar het belangrijkste is dat je zelf wint", aldus de trainer, die weet dat NEC ook nog hoopt op het seizoenstoetje. Die ploeg treft Heerenveen later dit seizoen nog, maar voor nu ligt de focus vol op het duel met FC Emmen. 

Van Wonderen kan tegen de nummer zestien van de Eredivisie weer beschikken over Tibor Halilovic, die afgelopen duel aan zich voorbij moest laten gaan. "We hebben een fitte groep op Joost, Sven, Andries en Timo na", aldus de oefenmeester, die met zijn ploeg dertien punten meer verzamelde dan Emmen. Van onderschatting is echter geen sprake. Afgelopen weekend kon de club uit Drenthe lang tegenstand bieden tegen Ajax, dat uiteindelijk met 3-1 won. "Ze deden het goed. Ze hadden een bepaalde stabiliteit en waren in de omschakeling gevaarlijk. Het is een ploeg die vecht om te overleven. Een week eerder pakten ze nog een punt tegen NEC."