Van Wonderen verwacht geen 'cadeautje' van Feyenoord: "Een mooie uitdaging"

28 februari 2023 16:10

sc Heerenveen neemt het woensdag 1 maart om 20.00 uur op tegen Feyenoord in het bekertoernooi. Eerder dit seizoen stonden beide ploegen al twee keer tegenover elkaar. In de Kuip wisten de Friezen de koploper van de Eredivisie op een doelpuntloos gelijkspel te houden, in het Abe Lenstra stadion werd het onlangs 1-2 voor de Rotterdammers. Kees van Wonderen hoopt nu op een zege. "Het is een mooie uitdaging. We kunnen bij de laatste vier komen en je speelt tegen de nummer één van Nederland, die het goed voor elkaar heeft."

07022023305329 DSC 2278

 

"Wat we nodig hebben is energie, maar we moeten ook een goede dag hebben. Je maakt een kans als alles klopt", aldus de trainer, die weet dat de Rotterdammers nog op drie fronten actief zijn. Hij denkt niet dat de tegenstander deze wedstrijd bewust laat lopen. "Volgens mij wil je bij een topclub zo lang mogelijk op alle fronten meedoen. Ik verwacht geen cadeautjes. Ook Feyenoord wil natuurlijk naar die bekerfinale, dus het wordt volle weerstand. Het gaat een pittige wedstrijd worden."

Het duel met de koploper is ook een mooi moment om de kater van afgelopen weekend weg te spoelen. Heerenveen speelde een uur lang uitstekend, maar na negentig minuten stond er een duidelijke nederlaag op het scorebord tegen RKC. "Ik vond het geen offday, maar er staat wel 1-4", aldus Van Wonderen. "Is dat de aanleiding om de hele boel op de kop te gooien? We hadden heel lang een probleem om attractiever te spelen, om dominant te zijn aan de bal en kansen te creëren. We hebben prima gespeeld het eerste uur, maar een wedstrijd duurt negentig minuten. Soms gebeuren onverklaarbare dingen. We moeten vasthouden aan wat we goed doen en kritisch kijken naar wat we niet goed doen."

De nederlaag van afgelopen zaterdag noemt de oefenmeester 'onrechtvaardig'. "Dat soort wedstrijden kom je soms tegen. Daar ben ik echt een paar dagen ziek van, maar je kan er verder niet zo veel mee. We zijn bezig om onze spelers te ontwikkelen. Daarin hebben we goede en minder goede momenten. Dat moet je de tijd geven. Ik hoop dat we morgen in staat zijn om het een grote club moeilijk te maken. Misschien hebben wij het morgen heel lastig, maar valt 'ie ineens wel goed. Dat hoort bij het voetbal."