Akademy: Onder 18 wint Fryske Derby, ook Onder 15 en Onder 14 pakken drie punten

04 maart 2024 14:00

sc Heerenveen won zondagmiddag met 2-0 van PEC Zwolle. In de Akademy werd zaterdag ook al een aantal keer met een driepunter van het veld gestapt. Onder 18 won de Fryske Derby in Leeuwarden, terwijl Onder 15 en Onder 14 op Sportpark Skoatterwâld wisten te zegevieren.

02032024317239 DSC 3842

Onder 21 verliest uitduel

De hoofdmacht won vorige week met 0-4 van FC Volendam, maar het oudste jeugdteam van sc Heerenveen wist niet te winnen in het vissersdorp. De plaatselijke voetbalclub was met 1-0 te sterk. Ibrahim El Kadiri zorgde voor het enige doelpunt van de wedstrijd, een kwartier voor tijd. Na vijf wedstrijden hebben de Friezen zes punten.

Eser Gürbüz zorgt voor Derbyzege
Eser Gürbüz is op dreef bij O18. Hij zorgde vorig weekend al voor het enige doelpunt van de Friezen tijdens het gelijkspel tegen FC Twente/Heracles-Academie en nu maakte hij twee treffers tegen Cambuur. Daardoor werd de Fryske Derby gewonnen. Gürbüz maakte na een halfuur de openingstreffer, waarna hij in de blessuretijd van de eerste helft de marge verdubbelde. In de tweede helft kwamen beide partijen niet meer tot scoren.

Onder 16  speelt gelijk tegen koploper
O16 speelde zaterdag tegen koploper ADO Den Haag en hield een punt over aan dat duel. Het werd 2-2. De bezoekers kwamen op voorsprong, maar Jayron Molenaar maakte vlak voor de pauze gelijk. Flynn Macnack zette de Friezen daarna op voorsprong, maar de Hagenezen kwamen nog op gelijke hoogte. Heerenveen is in de competitie de enige ploeg die nog ongeslagen is met een zege drie remise.

Onder 15 boekt overwinning
O15 was zaterdag met 3-0 te sterk voor FC Den Bosch. In de dertigste minuut zette Rayen Gtari de Friezen op voorsprong, waarna ook Zion Smit en Jerayno Schaken een doelpunt wisten te maken. De ploeg heeft nu negen punten na vier wedstrijden. In verliespunten staat het team gelijk met koploper NAC Breda. De Brabanders hebben een wedstrijd meer gespeeld en hebben tot dusver twaalf punten.

Onder 14 wint
O14 speelde zaterdag tegen Alphense Boys en wist de punten in Friesland te houden. Toen de teams gingen rusten, was er al een marge van drie doelpunten. Joey Schuiling scoorde al na vier minuten, Sven Kramer maakte ruim tien minuten later nummer twee en in de blessuretijd pikte Jonathan Puslecki zijn doelpuntje mee. In de tweede helft lukte het Givencio Getrouw om een goal te maken, maar de bezoekers maakten nog wel een eretreffer: 4-1.

Onder 13 ziet tegenstander na rust weglopen
O13 speelde op Sportpark Skoatterwâld tegen AZ. De ploegen gingen in de eerste helft gelijk op. De Friezen kwamen op voorsprong, de Alkmaarders draaiden het om in een voorsprong en door een strafschop werd het 2-2. Sky Martha en Mitchel Volbeda scoorden namens sc Heerenveen. In de tweede helft liepen de bezoekers alsnog uit. Het werd uiteindelijk 2-6.

Jong sc Heerenveen Vrouwen verliest
Het blijft wachten op de eerste punten voor Jong sc Heerenveen Vrouwen. De ploeg verloor zaterdag met 0-4 van PEC Zwolle, de nummer drie van de competitie. In beide helften scoorden de bezoekers tweemaal.