Feanstore

Afrekenen

Ticketing

Afrekenen
hoofdsponsor-ausnutria

Dwight Lodeweges nieuwe trainer sc Heerenveen

Gepubliceerd op 31 maart 2014 13:54
Dwight Lodeweges nieuwe trainer sc Heerenveen

sc Heerenveen heeft Dwight Lodeweges voor het komende seizoen aangesteld als nieuwe hoofdtrainer. Lodeweges (57) was eerder ook al werkzaam voor sc Heerenveen. In het seizoen 2003-2004 was hij assistent onder hoofdtrainer Foppe de Haan.

De in het Canadese Turner Valley geboren Dwight Lodeweges speelde van 1975 tot 1992 in Nederland betaald voetbal bij Go Ahead Eagles, in Canada bij de Edmonton Drillers en in de Verenigde Staten bij Minnesota Strikers. Na zijn actieve voetbalcarrière werd hij trainer.

Dwight Lodeweges heeft de afgelopen twee decennia voor verschillende clubs in Nederland, Canada, Japan en Abu Dhabi gewerkt. In Nederland was hij onder meer hoofdtrainer bij FC Zwolle, FC Groningen en dit jaar bij SC Cambuur. Verder werkte hij onder andere als assistent-trainer bij Go Ahead Eagles en PSV. In Eindhoven was hij na het opstappen van Huub Stevens in januari 2009, samen met Jan Wouters verantwoordelijk voor het eerste team.

Manager voetbalzaken Hans Vonk van sc Heerenveen is blij met de komst van Dwight Lodeweges. ,,Dwight Lodeweges is een trainer met ruime ervaring en een duidelijke voetbalvisie. Hij is een echte vakman en past uitstekend bij de club.’’