Feanstore

Afrekenen

Ticketing

Afrekenen

Fortuna weet buiten Sittard altijd net te vinden

Gepubliceerd op 28 november 2018 12:28

sc Heerenveen neemt het zaterdagavond in eigen stadion op tegen Fortuna Sittard. De gepromoveerde Limburgse club presteert goed en wist in alle zes gespeelde uitduels nog het net te vinden.
 

uitreeks-fortuna

Fortuna Sittard presteert in eigen stadion (11 punten) beter dan buiten Limburg (5 punten), maar werd in de zes uitwedstrijden nooit weggespeeld. Alleen ADO Den Haag (3-1) wist met een marge van meer dan één doelpunt te winnen van het elftal van trainer René Eijer.
 
Fortuna Sittard verloor naast het uitduel tegen ADO Den Haag ook op bezoek bij Vitesse (2-1) en VVV Venlo (3-2). De Limburgers wisten eenmaal te winnen, in Breda en speelden twee maal gelijk, tegen Excelsior en FC Emmen. De laatste twee uitduels van Fortuna Sittard gingen verloren.
 
Samen met PSV en Willem II is Fortuna Sittard de enige club die in alle uitduels het net wist te vinden. De Limburgers scoorden buiten Sittard elf doelpunten, uit bij NAC Breda en FC Emmen werd drie maal gescoord. Daar staat tegenover dat Fortuna Sittard in nog geen enkel duel de nul wist te houden.
 

Uitduels Fortuna Sittard    
Excelsior Fortuna Sittard 1-1
ADO Den Haag Fortuna Sittard 3-1
NAC Breda Fortuna Sittard 2-3
FC Emmen Fortuna Sittard 3-3
Vitesse Fortuna Sittard 2-1
VVV Venlo Fortuna Sittard 3-2