Feanstore

Afrekenen

Ticketing

Afrekenen
hoofdsponsor-ausnutria

Heerenveen krijgt te weinig tegen Vitesse; 2-2

Gepubliceerd op 13 augustus 2005 00:00
Heerenveen krijgt te weinig tegen Vitesse; 2-2

Heerenveen is de competitie gestart met een 2-2 gelijkspel bij Vitesse. Heerenveen kreeg in het Gelredôme te weinig. De Friezen domineerden het grootste gedeelte van de wedstrijd, maar gingen onzorgvuldig om met de kansen en hadden de pech dat doelman Wapenaar in grootse vorm stak. Vitesse kreeg amper mogelijkheden, maar kwam toch twee maal op voorsprong. Huntelaar en Hansson zorgden uiteindelijk voor gerechtigheid. Vooral de treffer van Huntelaar was een beauty. Ondanks het puntverlies kan Heerenveen terug kijken op een prima optreden dat perspectief biedt voor het verder verloop van het seizoen.

Samaras sticht gevaar,  maar wordt op het laatste moment gestuit door Wapenaar.
Samaras sticht gevaar, maar wordt op het laatste moment gestuit door Wapenaar.

Het duel tussen Vitesse en Heerenveen kwam moeizaam op gang. Heerenveen, met de nieuwkomers Bosvelt en Pranjic in de gelederen, bleef in de openingsfase eenvoudig overeind. Vitesse maakte wel druk, maar kwam niet verder dan een knal van Esajas die door Waterman tot een hoekschop werd verwerkt. Ook de gasten konden geen vuist maken. Heerenveen was alleen dreigend via een tweetal vrije trappen van Yildirim, maar doelman Wapenaar hoefde niet handelend op te treden. Vitesse en Heerenveen waren op zoek naar het juiste ritme en leden veel en slordig balverlies. Na een klein half uur ontstond de eerste opwinding toen Vreven zich in een verre uittrap van Waterman verslikte en Samaras alleen op Wapenaar af mocht gaan. De Griek werd echter zodanig door Van der Berg gehinderd, dat de Vitesse-goalie ten koste van een corner redding kon brengen.

Klaas Jan Huntelaar komt net een teenlengte tekort om de bal achter Wapenaar te werken.
Klaas Jan Huntelaar komt net een teenlengte tekort om de bal achter Wapenaar te werken.

Uit de corner wist Hansson bijna raak te koppen, maar de Zweed zag zijn inzet net over het doel zeilen. Aan de andere kant was het wel raak. Het was Vreven die een corner afdwong. De hoekschop werd in eerste instantie door Drost weggewerkt, maar de bal kwam voor de voeten van Esajas die via de binnenkant paal raak schoot, 1-0. Het doelpunt van Vitesse luidde een aantrekkelijke slotfase van de eerste helft in. Heerenveen ging op jacht naar de gelijkmaker en nagelde de thuisclub vast op eigen helft. Het eerste Friese gevaar werd ingeluid door Samaras die zijn directe tegenstander Dingsdag fraai in de luren legde en Huntelaar op maat bediende. De inzet van clubtopscorer van vorig seizoen was prima, maar Wapenaar wist met een fantastische safe de gelijkmaker te voorkomen.

Samaras en Huntelaar juichen nadat Huntelaar Heerenveen op gelijke hoogte met Vitesse heeft  geschoten.
Samaras en Huntelaar juichen nadat Huntelaar Heerenveen op gelijke hoogte met Vitesse heeft geschoten.

Even later had Samaras de gelijkmaker op de voet.. De Griek profiteerde bij een verre uittrap van Waterman van een misser in de Vitesse-defensie, omspeelde doelman Wapenaar, maar gleed weg. Het slippertje gaf Dingsdag net voldoende tijd om de Friese gelijkmaker te voorkomen.. Heerenveen bleef gevaarlijk, maar stuitte steeds op een uitstekende doelman Wapenaar. Zo bracht de goalie redding op een knal van Pranjic en wist hij met een uiterste krachtsinspanning een eigen doelpunt van Van der Schaaf te voorkomen. In blessuretijd had Wapenaar geen antwoord op een knal van Breuer, maar helaas voor Heerenveen verdween de bal via een Vitesse-been enkele centimeters over de kruising.

Ugur Yildirim wordt op de huid gezeten door Frankel. Yildirim had net na rust pech met een vrije trap die via de lat over het doel van Vitesse verdween.
Ugur Yildirim wordt op de huid gezeten door Frankel. Yildirim had net na rust pech met een vrije trap die via de lat over het doel van Vitesse verdween.

De tweede helft begon zoals de eerste eindigde, met een aanvallend Heerenveen. Het eerste wapenfeit kwam dan ook op naam van de Friezen. Samaras werd neergesabeld door Vreven en dat leverde Heerenveen een vrije trap op twintig meter van het doel van Wapenaar op. Ugur Yildirim mocht zijn specialiteit tonen, maar zag de bal helaas via de lat over het doel van Vitesse verdwijnen. Heerenveen bleef de wedstrijd dicteren en mogelijkheden creëren. Zo kreeg Samaras een uitstekende kopkans uit een voorzet van Yildirim. De Griek raakte de bal niet goed en zag zijn inzet naast het doel van Wapenaar verdwijnen. Heerenveen moest tot de 66ste minuut wachten voor de verdiende gelijkmaker viel. Het was Breuer die met een lange pass Huntelaar wist te bereiken. Op zijn machtige knal was zelfs Wapenaar het antwoord schuldig, 1-1.

Heerenveen viert een feestje nadat de niet zichtbare Hansson met een knallende kopstoot de Friezen voor de tweede maal op gelijke hoogte heeft gebracht.
Heerenveen viert een feestje nadat de niet zichtbare Hansson met een knallende kopstoot de Friezen voor de tweede maal op gelijke hoogte heeft gebracht.

Heerenveen domineerde, maar kreeg tien minuten voor tijd een klap te verwerken. Hansson kegelde Amoah omver waarna Theo Janssen vanaf zeker dertig meter een vrije trap mocht nemen. De bal verdween via de muur achter doelman Waterman, 2-1. Heerenveen toonde zich onaangedaan door het ‘onrecht’ en kwam twee minuten later alweer op gelijke hoogte via Petter Hansson die een hoekschop Pranjic hard tegen de touwen kopte. Zowel Sturing als Verbeek ging in de slotfase voor de winst en brachten met Gluscevic (Amoah) en Nilsson (Samaras) verse krachten in het veld. Gescoord werd er echter niet meer en zo eindigde de wedstrijd in een 2-2 gelijkspel. Daarmee kreeg Heerenveen te weinig. De gasten domineerden de wedstrijd en kregen de betere kansen, maar stuitten steeds op de dekselse Wapenaar, of verzuimden het af te maken. Vitesse had aan twee kansjes voldoende om evenzovele malen te scoren en voorkwam zo dat het voor de vierde maal op rij een thuisduel van Heerenveen verloor.