sc Heerenveen - ADO Den Haag
22 februari, 19:45 uur
Koop nu kaarten »
Er zijn nog kaarten beschikbaar!
×

Feanstore

Afrekenen

Ticketing

Afrekenen

Jan Olde Riekerink over duel met Feyenoord: “Het wordt een mooie clash”

Gepubliceerd op 24 augustus 2018 16:19
Jan Olde Riekerink over duel met Feyenoord: “Het wordt een mooie clash”

sc Heerenveen is de competitie goed begonnen. Na de overwinning bij PEC Zwolle (2-3) en het gelijke spel tegen Vitesse (1-1) wacht de ploeg van Jan Olde Riekerink zondag het treffen met Feyenoord. “Het is een prachtig affiche”, vindt de hoofdtrainer.

Olde Riekerink vond dat zijn ploeg afgelopen zondag tegen Vitesse de juiste mentaliteit toonde, maar aan de bal moet het beter. “We bleven wel onder druk staan, omdat we vergaten dat we heel goed kunnen voetballen. Als de ballen naar voren worden gepeerd, dan komen ze vrij snel weer terug. We wisten niet onder druk de juiste oplossing te vinden.”

Tijdens het duel probeerde Olde Riekerink dit met een aantal wisselingen om te draaien. In de tweede helft verving hij de aanvallend ingestelde spelers Nemanja Mihajlovic, Michel Vlap en Arber Zeneli voor de middenvelders Pelle van Amersfoort, Jordy Bruijn en Ben Rienstra. “Zij hebben dat goed ingevuld. We wilden de 1-0 over de streep trekken, maar dat is helaas net niet gelukt.”

10082018241404_10082018241037_FPH4216

Drie dagen voor het duel met sc Heerenveen had Vitesse nog een Europees uitduel gespeeld tegen FC Basel. “Daar heb ik rekening mee gehouden, maar tijdens het duel heb ik er weinig van gemerkt. We wilden vanaf het begin druk zetten. Dat lukte niet helemaal, omdat ze heel erg fit oogden. Zelfs in de wedstrijd had ik een terugval van Vitesse verwacht, maar die kwam niet.”

Feyenoord

Zondag staat er opnieuw een wedstrijd tegen een grote tegenstander op het programma. Feyenoord komt langs in het Abe Lenstra stadion. “Ik verwacht niet eenzelfde soort wedstrijd als tegen Vitesse. Feyenoord is een andere tegenstander, heeft een andere speelwijze en er staat een andere druk op.”

De Rotterdammers zijn het seizoen wisselvallig begonnen. De ploeg verloor de eerste competitiewedstrijd bij De Graafschap en werd Europees uitgeschakeld door AS Trencin. Vorige week pakte de ploeg thuis tegen Excelsior wel de volle buit. “Feyenoord blijft een topclub. Ik denk dat de overwinning op Excelsior ze vertrouwen heeft gegeven, maar wij zijn de competitie qua punten ook goed begonnen.”

04082018240870_FPH3437

Dat er bij Feyenoord vanwege de wisselvallige seizoenstart mogelijk meer druk op staat, vindt Olde Riekerink nauwelijks een rol spelen. “Bij dit soort clubs staat er altijd druk op, dat heb ik ook bij Ajax meegemaakt. Het verwachtingspatroon is dat ze kampioen worden. Bij ons is dat het halen en hopelijk winnen van de play-offs. Daar zit een heel belangrijk verschil in.”

Olde Riekerink kijkt in ieder geval uit naar het treffen met de Rotterdammers. “Het is een prachtig affiche. Met Sam Larsson en Jeremiah St. Juste komen we bovendien twee oud-spelers tegen. Het zijn twee clubs met historie en vorig jaar was het ook een geweldige wedstrijd. We hebben de sterke en zwakke punten van Feyenoord in kaart. Het wordt een mooie clash.”