sc Heerenveen - VVV Venlo
23 april, 19:45 uur
Koop nu kaarten »
Er zijn nog kaarten beschikbaar!
×

Feanstore

Afrekenen

Ticketing

Afrekenen

Joost van Aken vertrekt naar Sheffield Wednesday

Gepubliceerd op 30 augustus 2017 14:30

Joost van Aken gaat een nieuw avontuur in de Engelse Championship tegemoet. De 23-jarige verdediger vertrekt naar Sheffield Wednesday. Van Aken tekent een contract voor vier seizoenen. Sheffield eindigde afgelopen seizoen op een vierde plaats in de Championship, maar verloor in de play-offs voor promotie naar de Premier League van Huddersfield.

04042017224894_FPH8829

Van Aken kwam op zijn zestiende in de jeugdopleiding van sc Heerenveen en maakte als 19-jarig talent zijn debuut in de hoofdmacht. De centrale verdediger kwam uiteindelijk tot 89 wedstrijden in de Eredivisie waarin hij driemaal het net wist te vinden. Daarnaast speelde Van Aken vijf wedstrijden in de Play-offs en drie duels in de strijd om de KNVB beker.

Technisch manager Gerry Hamstra: “Het is jammer dat we Joost zo vlak voor het einde van de transferperiode kwijtraken. Joost heeft zich echter altijd zeer correct opgesteld en dus wilden we hem deze kans niet ontnemen. De uitdaging in de Championship is hem dan ook gegund. Vanuit de jeugdopleiding heeft hij bijna honderd wedstrijden voor ons eerste elftal gespeeld. We wensen hem dan ook heel veel succes bij Sheffield Wednesday.”

Joost van Aken kijkt met een goed gevoel terug op zijn tijd bij sc Heerenveen. “Ik ben hier als jeugdspeler enorm goed opgevangen en ik heb hier dan ook een fantastische tijd gehad. Daar ben ik de club, de trainers, medewerkers en de supporters enorm dankbaar voor. Bij Sheffield hoop ik mezelf verder te kunnen ontwikkelen om zo op een dag samen de stap naar de Premier League te maken. We gaan er alles aan doen om dat voor elkaar te krijgen.”