sc Heerenveen - ADO Den Haag
22 februari, 19:45 uur
Koop nu kaarten »
Er zijn nog kaarten beschikbaar!
×

Feanstore

Afrekenen

Ticketing

Afrekenen

Marco van Basten nieuwe hoofdcoach van sc Heerenveen

Gepubliceerd op 13 februari 2012 16:22
Marco van Basten nieuwe hoofdcoach van sc Heerenveen

Marco van Basten (47) wordt het komend seizoen de nieuwe hoofdcoach van sc Heerenveen. De voormalig trainer van Oranje en Ajax tekende vandaag in het Abe Lenstra stadion een contract voor twee jaar bij sc Heerenveen. Met deze stap keert Marco van Basten terug in het trainersvak.

Voor sc Heerenveen betekent de komst van Marco van Basten de gewenste invulling van de functie van hoofdcoach die het komend seizoen, door het vertrek van Ron Jans, vacant was. De voetbalvisie van Marco van Basten sluit volledig aan bij die van sc Heerenveen. sc Heerenveen en Marco van Basten hebben samen de ambitie om met een aanvallende speelstijl in de top van de Nederlandse subtop mee te draaien en regelmatig Europees voetbal te spelen. Daarnaast is de doorstroming van eigen talent naar de eerste selectie een belangrijk speerpunt. De technische staf van de eerste selectie wordt het nieuwe seizoen gecomplementeerd met de assistenten Henk Herder en Jan de Jonge, en keeperstrainer Albert van der Sleen.

Na een succesvolle actieve voetballoopbaan bij Ajax en AC Milan startte Marco van Basten in 2003 met de trainerscursus bij de KNVB. Daarna trad hij in dienst bij Ajax als trainer van de beloften waarmee hij dat seizoen kampioen van Nederland werd en de beker won. In 2004 werd hij door de KNVB gevraagd om bondscoach te worden van het Nederlands elftal als opvolger van Dick Advocaat. Deze functie vervulde hij tot en met het EK voetbal in 2008. Van Basten is na de huidige bondscoach, Bert van Marwijk, de meest succesvolle bondcoach in de geschiedenis van het Nederlandse voetbal. Na het EK keerde hij in de zomer van 2008 terug bij Ajax als trainer van het eerste elftal. Dit bleef hij tot en met 6 mei 2009 toen hij opstapte. Na zijn vertrek bij Ajax volgde Van Basten enkele cursussen met het doel weer terug te keren in het trainersvak.