Feanstore

Afrekenen

Ticketing

Afrekenen

Moeizame overwinning op FC Volendam

Gepubliceerd op 12 april 2009 00:00
Moeizame overwinning op FC Volendam

sc Heerenveen heeft zich met pijn en moeite FC Volendam van het lijf gehouden. De thuisclub speelde een uiterst matige wedstrijd. Viktor lm zorgde vlak na de pauze voor de enige en winnende treffer. Geert Arend Roorda vierde na bijna ene jaar zijn rentree in de hoofdmacht, maar dat was vanmiddag dan ook het enige hoogtepuntje van de wedstrijd.


De beginopstelling voor het thuisduel kende weinig verrassingen. De basiself week maar op een positie af van die van de uitwedstrijd tegen Heracles Almelo. Brian Vandenbussche bleek nog te veel last van zijn heup te hebben om te kunnen keepen en dus stond Hans Vonk voor de derde maal dit seizoen onder de lat bij de pompeblêdenclub. De bedoelingen van tegenstander FC Volendam, door het gelijke spel van De Graafschap tegen NEC weer hekkensluiter, waren vooraf kraakhelder. Trainer Adelaar liet clubtopscorer Jack Tuijp op de bank en ook de gevaarlijke Melvin Platje was geen plek in de basiself. De Noord-Hollanders kwamen voor een punt en om dat streven te realiseren, moesten de spitsen wijken.


sc Heerenveen had grote moeite met de Volendamse tactiek. De thuisclub ploeterde de eerste helft 45 minuten lang tegen het zich knap verdeigende FC Volendam. Sc Heerenveen hield het tempo te laag en omdat ook de individuele klasse het liet afweten. Hoefde doelman Verhoeven slechts eenmaal echt in actie te komen. Dat was in de blessuretijd van de eerste helft toen Elm uit een vrije trap van dichtbij mocht inkoppen. De inzet van de Zweed werd knap gestopt door Verhoeven. FC Volendam bleef makkelijk op de been en combineerde bij tijd en wijle zelfs makkelijker. De gasten waren zelfs het dichtst bij een voorsprong, maar gelukkig voorkwam de paal een treffer van Sheotahul.


Sc Heerenveen kwam na rust beter uit de kleedkamer. Onder aanvoering van Goran Popov die steeds mee ten aanval trok werd FC Volendam vastgezet. De aanvalsdrang van de Macedoniër leverde al na negen minuten een treffer op. Popov leek in eerste instantie de bal verspelen, maar bleef toch in balbezit. De back bereikte Pranjic en die bood Elm een niet te missen kans, 1-0. De tweede treffer leek een kwestie van tijd, maar nadat Sollied in de 67ste minuut Roorda en Sibon bracht voor Ingelsten en Grindheim, ging het faliekant mis bij de thuisclub. Sc Heerenveen liep alleen maar achteruit, leed voortdurend balverlies en zag FC Volendam steeds sterker worden.


Dat het uiteindelijk 1-0 bleef was een klein wonder. Zo wist Sheotahul niet te profiteren van een verkeerde terugspeelbal van Dingsdag, verzuimde invaller Platje alleen voor Vonk zijn meegelopen medespelers vrij te zetten en moest de ervaren goalie al zijn kwaliteiten aaspreken om inzetten van diezelfde Platje en Sheotahul uit zijn doel te houden. Sc Heerenveen kwam in de slotfase totaal niet aan voetballen toe en raakte ook nog eens Pranjic (2x geel) kwijt). Elyounoussi, op aangeven van Breuer, had voor de bevrijdende 2-0 moeten zorgen, maar de Noor verzuimde en dus mocht sc Heerenveen uiteindelijk blij zijn met de magere 1-0 op de nummer achttien van de eredivisie.