Feanstore

Afrekenen

Ticketing

Afrekenen

O19 boekt tweede overwinning; O12 en O11 blijven winnen

Gepubliceerd op 5 november 2018 12:10

Een dag voordat 'het grote' sc Heerenveen in actie kwam en tegen FC Emmen op een gelijkspel bleef steken, trokken alle jeugdteams al ten strijde. Het resultaat? Vier overwinningen en twee nederlagen. Hieronder het overzicht van de gespeelde wedstrijden.

uitslagen-jeugdopleiding(5)

Onder 19 - Vitesse

Onder 19 won thuis met ruime cijfers van Vitesse (4-1). In de eerste helft speelden de Friezen bij vlagen goed voetbal. Via mooie aanvallen kwam de ploeg tot goede kansen. Het openingsdoelpunt werd gescoord door Rami Hajal. Hij kopte goed binnen na een goeie vroege voorzet van Cain Seedorf (1-0). De tweede treffer kwam vanaf de andere kant. Na een goeie actie leverde Arjen van der Heide een vlakke voorzet die door Rein Smit goed werd binnengelopen (2-0).
 
Na de rust speelde Vitesse de tweede helft met een extra spits. “Dat betekende voor ons dat we in de omschakeling veel ruimte krijgen", zag teammanager Roy Mulder. "Al vrij snel resulteerde dit in een derde goal." Dit keer was het Arjen van der Heide zelf die vanaf de zestienmeter droog binnen schoot (3-0). De 4-0 kwam uit een corner. Het was Hajal die goed binnen kopte.

Daarmee was de wedstrijd gespeeld. Uit een omschakelmoment scoorde Vitesse nog wel tegen (4-1). “We krijgen daarna nog wat kansen, maar helaas benutten we die mogelijkheden niet. Al met al een goeie wedstrijd van onze kant”, vond Mulder. "Volgende week tegen NAC Breda willen we dit een goed vervolg gaan geven."
 
Opstelling: Jan de Boer, Stefan Westra, Bo de Bruijn, Viktor Bánki (Luka Kocjancic), Guus Offerhaus (Marvellous Adedeji), Hamid Akujobi, Cain Seerdorf (Dilivio Felida), Birkir Heimisson, Rein Smit (Nordin Tahboun), Rami Hajal (Eddo Nyamsangya), Arjen van der Heide.

Onder 17 - PEC Zwolle

Onder 17 was net niet opgewassen tegen PEC Zwolle en verloor (2-3). Onder 17 had in de voorbereiding en op toernooienal een aantal keren tegen de Zwollenaren gespeeld. De teams bleken vaak gelijkwaardig aan elkaar. Nu ook, maar de punten gingen mee naar Zwolle.

In de eerste helft was PEC Zwolle de betere ploeg. “Al snel in de wedstrijd kwamen we op achterstand", had coach Wilco Hellinga gezien. "We begonnen niet goed." PEC Zwolle kwam op voorsprong, maar Sijtse Nijboer kopte  direct de gelijkmaker binnen (1-1). Het was slordig en bij vlagen ook hard, vond Hellinga. Zo werd Djenahro Nunumete dusdanig geraakt dat hij in de rust vervangen moest worden. Op dat moment stond Onder 17 achter (1-2) via een fraai schot vanaf de rand van het strafschopgebied.

Na rust startte Onder 17 beter. Het resulteerde in de tweede gelijkmaker. Rinor Zejnullahu schoot na een goede actie op goal. De keeper kon de bal niet goed verwerken, waarna Couhaib Drioech simpel kon binnentikken. “Daarna kwamen we echter opnieuw op achterstand, doordat we niet goed stonden op te letten bij een corner", zei Hellinga over de nieuwe achterstand. "Dit konden we niet meer rechtzetten." In de slotfase moest na Nunumete ook Roan van der Plaat geblesseerd het veld verlaten.
 
“Een bittere pil, omdat we na de nederlaag in de vorige wedstrijd graag weer overwinning hadden geboekt. Helaas slaagde ploeg hier niet in, ondanks dat er wel degelijk hard is geknokt.", besloot Hellinga. Volgende week staat er opnieuw een thuiswedstrijd voor Onder 17 op het programma. Dan is FC Volendam de tegenstander.
 
Opstelling: Jaimy Kroesen, Sijtse Nijboer, Caleb Asante, Démo Koida (Teun Sebastian Angel Wilke Braams), Kay Dollenkamp (Roan van der Plaat), Chima Anyasi, Orri Kjartansson, Djenahro Nunumete (Melle Joop Witteveen), Rinor Zejnullahu, Maksymilian Dziegiel (Willard Timmerman), Couhib Drioech.

Almere City FC - Onder 15

Koploper Onder 15 wist de uitwedstrijd tegen Almere City FC op overtuigende wijze te winnen (0-4). In de eerste helft moest de ploeg op zoek naar de opening tegen het defensief ingestelde Almere City FC.

Dit lukte dankzij een snelle aanval door de as, die Ties Oostra afmaakte (0-1). “Wij pareerden steeds de snelle omschakelingen waardoor we op zoeken konden blijven gaan naar de tweede goal en die kwam er ook”, zei trainer Menno van Dam. Opnieuw was Oostra trefzeker (0-2).

In de tweede helft gold hetzelfde verhaal en speelde Onder 15 een goede tweede helft. Van de sterk spelende Trustin van ‘t Loo ging steeds veel dreiging uit. Hij beloonde zijn goede spel met de derde goal van de dag. De vierde was een aanval met steeds één keer raken. Het werd een prachtgoal door Yoram Boerhout (0-4).
 
“Vanaf het begin controleerden we de wedstrijd", zei van Dam. "De jongens zijn goed omgegaan met het vinden van de ruimtes in een defensief ingesteld team."
 
Opstelling: Gédéon de Groot, Justin Valerius, Max Faber, Christiaan Sabuni (Thom Faber), Finn van den Berg (Ingmar Mulder), Timo Zaal, Ties Oostra (Klaas Jesse Valkema), Matt Diego Passacquale (Hylke Priem), Darren Wevers (Dimitris Rallis), Yoram Boerhout, Trustin van ‘t Loo.

uitslagen-jeugdopleiding(6)

Onder 13 - Roda JC

Onder 13 verloor op Sportpark Skoatterwâld van Roda JC (1-5). Onder 13 begon de wedstrijd voortvarend en kwam al snel op voorsprong door een knappe actie van Harm Jan Smits op rechts. Zijn voorzet bij de tweede paal werd binnengelopen door Frans Kallenkoot (1-0).

Onder 13 bleef domineren, maar kon de score niet verder uitbreiden. Roda JC maakte voor rust gelijk na een fout in de opbouw van de Friezen (1-1). Na de rust kon Onder 13 het goede spel geen vervolg geven en sneedt Roda JC er steeds gevaarlijk doorheen. Dat leverde een Limburgse voorsprong op (1-2).

Roda JC maakte daarna nog een goal (1-3), waarna Onder 13 meer risico ging nemen. Roda JC profiteerde van de ruimte en liep uit naar een grotere voorsprong en won het duel uiteindelijk met 1-5. Volgende week krijgt Onder 13 tegen FC Groningen de kans zich te herpakken.

Onder 12 - Alcides

De talenten van Onder 12 waren thuis een maatje te groot voor de leeftijdsgenoten van Alcides uit Meppel (7-1). Daarmee heeft het team van Emiel Kramer alle zes gespeelde wedstrijden in de competitie gewonnen. Vrijdag komt Onder 12 alweer in actie. Dan wacht de derby tegen VV Heerenveen.

10012014243878_FPH7072

Onder 11 - Blauw Wit'34

Net als Onder 12 was ook Onder 11 te sterk voor hun tegenstander. Het team van coach Jeffrey Mast was in eigen huis te sterk voor Blauw Wit'34 uit Leeuwarden (11-1). Ook Onder 11 gaat met vijftien punten uit vijf wedstrijden soeverein aan de leiding in de competitie. Volgende week speelt Onder 11 opnieuw tegen een ploeg uit Leeuwarden. Dan is in de Friese hoofdstad FVC de tegenstander.

10012014243877_FPH6980