Feanstore

Afrekenen

Ticketing

Afrekenen

Pierie en Doornbusch gelijk tegen Portugal

Gepubliceerd op 1 september 2017 17:11
Pierie en Doornbusch gelijk tegen Portugal

Met doelman Trevor Doornbusch en verdediger Kik Pierie (foto)van sc Heerenveen in de basis heeft Oranje onder 19 met 2-2 gelijkgespeeld tegen Portugal. Het duel werd gespeeld in het kader van een vierlandentoernooi in Finland. De beide spelers van sc Heerenveen kregen de volle speeltijd.

Een late treffer van Donyell Malen heeft het Nederlands elftal onder 19 jaar een gelijkspel tegen Portugal bezorgd. De invaller scoorde na een fraaie combinatie in de slotminuut, waardoor de oefeninterland tussen beide ploegen onbeslist bleef: 2-2. De afsluitende penaltyserie werd door de Portugezen met 6-5 gewonnen.

Het duel met de Portugezen was het tweede optreden Oranje onder 19 jaar op het vierlandentoernooi in Finland. Woensdag ging Nederland in de openingswedstrijd met 2-1 onderuit tegen België. Maandag volgt het afsluitende duel met Finland dat in de juli 2018 gastheer is van het EK onder 19.

Opstelling Nederland: Doornbusch, Ter Heide (82. Teze), Schuurs (72. Obispo), Pierie, Kemper, Wehrmann, Van der Wacht (61. Duarte), Van der Gaag (61. Malen), Nunnely, Venema (72. Piroe), Lang.