Feanstore

Afrekenen

Ticketing

Afrekenen

Reza Ghoochannejhad per direct naar Eagles

Gepubliceerd op 28 januari 2007 00:00
Reza Ghoochannejhad per direct naar Eagles

Reza Ghoochannejhad vertrekt met onmiddellijke ingang naar eerstedivisionist Go Ahead Eagles. De 19-jarige aanvaller van het beloftenteam van Heerenveen, wordt voor een half jaar verhuurd aan de Deventer club. Heerenveen is op zoek naar een vervanger voor doelman Boy Waterman. Zoals gisteren bekend werd, huurt AZ de goalie voor de rest van het seizoen.

Reza Ghoochannejhad maakt het seizoen af bij Go Ahead Eagles, de huidige nummer zes van de Jupiler League. In Deventer is Ghoochannejhad de opvolger van Loic Loval, die voor 2,5 jaar tekende bij FC Utrecht. Reza Ghoochannejhad kwam één keer uit in de hoofdmacht van Heerenveen. Dat was op 16 april van het vorige jaar. De aanvaller kwam toen in de slotfase van het met 2-4 verloren thuisduel tegen AZ in het veld voor verdediger Fernando Derveld. Heerenveen moet haast maken met de zoektocht naar een nieuwe tweede keeper, want woensdagavond twaalf uur sluit de transfermarkt. De club heeft een aantal kandidaten op het oog, maar volgens voorzitter Koos Formsma is het te vroeg om namen te noemen. Boy Waterman, die mede door een aantal zware blessures de concurrentiestrijd van Brian Vandenbussche verloor, speelde 18 duels voor sc Heerenveen. Voor Jong Oranje kwam hij 14 keer in actie.

Reza Ghoochannejhad kwam éénmaal uit in het eerste van Heerenveen. Dat was vorig seizoen in het thuisduel met AZ.
Reza Ghoochannejhad kwam éénmaal uit in het eerste van Heerenveen. Dat was vorig seizoen in het thuisduel met AZ.


Heerenveen hoopt dat Waterman en Ghoochannejhad de nodige speeltijd krijgen in Alkmaar en Deventer. Koos Formsma: ,,In onzer visie moeten jonge talenten zoals Boy en Reza wedstrijden op niveau spelen om beter te kunnen worden.’’ AZ heeft geen optie tot koop op Waterman. De doelman keert in de zomer terug naar Friesland en moet dan opnieuw de concurrentie met Vandenbussche aangaan. Koos Formsma. ,,Komende zomer moeten Boy en Brian opnieuw uitmaken wie eerste keeper wordt. Ik hoop dat Boy in Alkmaar de kans krijgt zich op het hoogste niveau te bewijzen. Op die manier kunnen we een beter vergelijk maken tussen beide keepers. We moeten Boy nu beoordelen op zijn wedstrijden in het tweede. Dat is geen reële vergelijking met de eredivisie.’’ Hoewel in de media druk gespeculeerd wordt over een mogelijk tussentijds vertrek van topscorer Afonso Alves, heeft zich nog geen enkele club gemeld voor de Braziliaanse aanvaller. Bovendien wil Heerenveen de aanvaller niet laten gaan, laat voorzitter Koos Formsma weten.