Feanstore

Afrekenen

Ticketing

Afrekenen

RKC Waalwijk pakt thuis de meeste punten

Gepubliceerd op 29 januari 2013 11:30
RKC Waalwijk pakt thuis de meeste punten

In Waalwijk wordt vrijdagavond afgetrapt voor de 21ste speelronde van de eredivisie. sc Heerenveen is dan te gast bij de ploeg van trainer Erwin Koeman, RKC Waalwijk. De Brabanders presteren in eigen stadion goed. Zeventig procent van alle wedstrijdpunten werd op eigen veld veroverd.

RKC Waalwijk is samen met VVV-Venlo de enige club die in eigen stadion al elf maal in actie kwam. Die elf duels leverden de Waalwijkers zestien punten op. De negen uitduels van RKC Waalwijk waren goed voor zeven punten.

De ploeg van Erwin Koeman won op eigen veld van NEC, FC Utrecht, Roda JC en PSV. De huidige koploper van de eredivisie werd in de openingswedstrijd van de competitie met 3-2 verslagen. Daarnaast waren er gelijke spelen tegen Willem II, FC Groningen, VVV-Venlo en Heracles Almelo. Verloren werd van NAC Breda, FC Twente en PEC Zwolle.

Scoren voor eigen publiek is niet eenvoudig voor RKC Waalwijk. Chevalier c.s. wisten in elf thuisduels slechts veertien maal het net te vinden. De thuisclub wist in drie duels niet te scoren en kwam in vijf duels niet verder dan een treffer. De helft van de thuisproductie kwam in twee duels tot stand. Tegen PSV kon de eigen aanhang drie maal juichen en tegen FC Utrecht zelfs vier maal.

Van de laatste vijf gespeelde competitiewedstrijden wist RKC Waalwijk er slechts eentje te winnen. De laatste zege dateert van 8 december vorig jaar toen NEC met 2-0 verslagen werd.

Thuisduels RKC Waalwijk    
RKC Waalwijk NAC Breda 0-4
RKC Waalwijk Willem II 0-0
RKC Waalwijk NEC 2-0
RKC Waalwijk FC Groningen 1-1
RKC Waalwijk FC Utrecht 4-0
RKC Waalwijk FC Twente 0-1
RKC Waalwijk PEC Zwolle 1-2
RKC Waalwijk VVV-Venlo 1-1
RKC Waalwijk Heracles Almelo 1-1
RKC Waalwijk Roda JC 1-0
RKC Waalwijk PSV 3-2