Feanstore

Afrekenen

Ticketing

Afrekenen

sc Heerenveen huurt Martin Ødegaard van Real Madrid

Gepubliceerd op 10 januari 2017 11:45
sc Heerenveen huurt Martin Ødegaard van Real Madrid

sc Heerenveen heeft zich versterkt met Martin Ødegaard. De 18-jarige Noorse international komt per direct op huurbasis over van Real Madrid. sc Heerenveen huurt Ødegaard voor 1,5 jaar van de Spaanse topclub.

10012017222754_FPH1453
10012017222751_FPH1478

Ødegaard debuteerde op vijftienjarige leeftijd voor Strømsgodset IF in de Noorse Tippeligaen, daarmee werd hij de jongste debutant ooit in de Noorse competitie. De Noor tekende vervolgens in januari 2015 een zesjarig contract bij Real Madrid, waar hij in mei 2015 debuteerde in het eerste team.

Technisch manager Gerry Hamstra is blij dat het sc Heerenveen gelukt is om Ødegaard naar Friesland te halen. ''Het is een enorme buitenkans voor sc Heerenveen om een speler met geweldige kwaliteiten op huurbasis naar Friesland te halen. Ødegaard kan zowel als aanvallende middenvelder en buitenspeler uit de voeten. Met de komst van Martin zijn de opties in onze selectie weer groter en kunnen we tevens anticiperen op eventuele wisselingen in de selectie door de naderende transferperiode. Het is daarnaast natuurlijk geweldig om te zien dat Ødegaard voor sc Heerenveen én de Eredivisie kiest, terwijl heel Europa achter hem aan zat. Het geeft aan dat men sc Heerenveen ziet als club waar jonge talentvolle spelers zich verder kunnen ontwikkelen.''