Feanstore

Afrekenen

Ticketing

Afrekenen

sc Heerenveen klopt FC Utrecht, Vandenbussche valt in

Gepubliceerd op 27 april 2014 16:15
sc Heerenveen klopt FC Utrecht, Vandenbussche valt in

sc Heerenveen heeft in de laatste thuiswedstrijd van de reguliere competitie met 4-1 gewonnen van FC Utrecht. Het duel moest even op gang komen, maar na rust herpakte sc Heerenveen zich en trok het de wedstrijd naar zich toe. De goals kwamen van De Roon, Ziyech, Van Aken en Finnbogason. Mooi moment was ook het invallen van Brian Vandenbussche, vier minuten voor tijd.

Hij mocht dit duel dan op de bank zitten; Brian Vandenbussche had voor het begin van de wedstrijd even de hoofdrol in het stadion. Met een mooie sfeeractie spraken de fans hun waardering uit voor de doelman, die aan het eind van het seizoen vertrekt. Onder meer met een spandoek: clubliefde bestaat! 10 jaar sc Heerenveen hadden de supporters een mooi eerbetoon voor de doelman in huis.

De ambiance bleek mooier dan de wedstrijd zelf. sc Heerenveen speelde slordig, en kwam al snel goed weg toen Steve de Ridder in kansrijke positie op Nordfeldt schoot.

sc Heerenveen, spelend zonder de gepasseerde Hakim Ziyech (die na de wedstrijd wel uitgeroepen werd tot Speler van het Jaar) maakte veel fouten en kon niet imponeren. FC Utrecht ook niet, maar die ploeg kreeg wel de beste kansen. Een gevaarlijke voorzet van Jens Toornstra kon net niet binnengewerkt worden door De Ridder. Jacob Mulenga schoot even later uit de draai net naast.

In de 27e minuut kwam er dan toch ineens een opleving van sc Heerenveen. Uit het niets was daar Joey van den Berg. De middenvelder maakte ruimte voor zichzelf en roste hard op doel. Zijn schot vloog net naast.

De Friezen werden wakker geschud, want daarna zette de ploeg meer koers naar voren. Ruim tien minuten later was het raak. De Roon brak de score open, op ongeveer dezelfde manier als Van den Berg eerder probeerde. Met een prachtig afstandsschot joeg hij de bal achter Ruiter: 1-0.

sc Heerenveen zette door. Met een vreemde hoge bal bracht Finnbogason de bal met wat geluk voor het doel. De bal kwam precies voor de voeten van Van Anholt, maar met een schitterende reflex hield Ruiter de bal uit het doel.

Vlak na rust had Finnbogason sc Heerenveen op 2-0 moeten zetten. Uit een goed passje kwam hij alleen op doelman Ruiter af. De spits, die normaal dit soort kansen wel weet af te maken, stiftte nu naast. Even later leek de IJslander wel een assist achter zijn naam te krijgen. Vanaf rechts stuurde hij de bal goed naar de paal, maar Joey van den Berg miste ditkeer deze enorme kans. Zijn inzet trof slechts de paal.

Was het nu afgelopen met de Friese pech? Nee, want weer even later in de 53e minuut verschafte Daley Sinkgraven in het strafschopgebied met een goede actie ruimte voor een schot. In kansrijke positie mikte hij over het doel.

In de 67e minuut werd het alsnog 2-0. Hakim Ziyech, net ingevallen voor Van den Berg, schoot raak. Basacikoglu zette een mooie sprint in aan de linkerkant en gaf de bal mee op Finnbogason. De spits zag Sinkgraven bij de tweede paal komen, maar koos voor de inlopende Ziyech, die recht voor het doel de 2-0 achter Ruiter knalde.

In de laatste tien minuten ging het hard in het Abe Lenstra stadion. Eerst kopte Joost van Aken de 3-0 binnen, uit een vrije trap van Ziyech. Direct daarna werd er nog harder gejuicht door de fans, toen ze zagen dat Vandenbussche de dug out verliet om te gaan warmlopen. Onder een daverend applaus viel de doelman in de 86e minuut in.

Vandenbussche moest nog wel een treffer slikken, toen Mulenga in de korte hoek raak schoot. Verder kwam de Belg, door de fans 'Super Fries' genoemd, niet in de problemen. De zege dus ook niet, zeker niet toen Finnbogason de bal in de blessuretijd uit de kluts voor zijn voeten kreeg en scoorde: 4-1.

sc Heerenveen - FC Utrecht 4-1
27. De Roon 1-0
67. Ziyech 2-0
83. Van Aken 3-0
89. Mulenga 3-1
90+2 Finnbogason 4-1

Opstelling sc Heerenveen:
Nordfeldt (86. Vandenbussche), Marzo, Kum, Kruiswijk, Van Aken, Van den Berg (60. Ziyech), Van Anholt, De Roon, Sinkgraven (80. Van La Parra), Finnbogason, Basacikoglu.