Feanstore

Afrekenen

Ticketing

Afrekenen

sc Heerenveen licht opties Ziyech en Schmidt

Gepubliceerd op 26 maart 2014 13:09
sc Heerenveen licht opties Ziyech en Schmidt

sc Heerenveen licht de opties in de contracten van middenvelder Hakim Ziyech en verdediger Doke Schmidt. De Friese club heeft daardoor met beide spelers nog een verbintenis die loopt tot de zomer van 2015.

Hakim Ziyech brak dit seizoen definitief door in het eerste elftal van sc Heerenveen. De onlangs 21 jaar geworden middenvelder kwam in de lopende voetbaljaargang 28 maal in actie in de hoofdmacht en was daarin goed voor acht treffers. Ziyech stond bovendien negen maal aan de basis van een Friese treffer. De middenvelder kwam daarnaast in drie bekerduels in actie, waarin hij twee maal trefzeker was.

sc Heerenveen wil nog een jaar door met Hakim Ziyech.
sc Heerenveen wil nog een jaar door met Hakim Ziyech.

Doke Schmidt (21) speelt dit seizoen op huurbasis bij Go Ahead Eagles. De rechtsback groeide onder trainer Foeke Booy uit tot een vaste waarde bij de Deventer club. Doke Schmidt kwam in 24 van de 29 gespeelde competitieduels in actie. De verdediger scoorde twee maal, waaronder een werkelijk fenomenale treffer in het thuisduel tegen AZ (2-1).

Manager voetbalzaken Hans Vonk vindt het een goede zaak dat sc Heerenveen beide jonge talenten nog een seizoen aan zich bindt. ,,Hakim heeft bewezen van meerwaarde te zijn en Doke heeft zich bij Go Ahead prima ontwikkeld. Hij mag komend seizoen met Pele (Van Anholt, red) concurreren om  de positie van rechtsback bij Heerenveen.’’