Feanstore

Afrekenen

Ticketing

Afrekenen
hoofdsponsor-ausnutria

Sven Kums: "Hier speel je om te winnen"

Gepubliceerd op 17 augustus 2011 11:00
Sven Kums: "Hier speel je om te winnen"

Eind maart 2011 haalde sc Heerenveen haar eerste versterking voor dit seizoen binnen. Middenvelder Sven Kums tekende een contract voor vier seizoenen bij Heerenveen. De Belg werd overgenomen van het Belgische Kortrijk. De speler zelf is dan ook zeer content met de overstap naar Friesland. “Bij Heerenveen kan ik een nog betere voetballer worden. Ik kan een nog completere voetballer worden bij deze club, en denk dan ook dat de Nederlandse competitie een logische stap is in mijn voetbalcarrière."

Sven over de Nederlandse competitie: “In Nederland is het voetbal goed verzorgd. Ik ben een speler die graag aan de bal is. Het is lekker spelen met het spel voor je en dat je weet dat je medespelers ook ‘verzorgend’ denken, zeg maar. In België speelt men een ander soort voetbal. Tactisch en defensief zijn daarbij de sleutelwoorden. Daar ga je het veld in om maar niet te verliezen, hier betreed men het speelveld om te winnen.”

De speler is inmiddels goed ingeburgerd in de selectie van sc Heerenveen. Sven: “Ik had in het begin wel wat aanpassingsproblemen, maar ik denk dat het momenteel heel goed gaat. De voorbereiding ging best goed voor mijn gevoel. We zijn met een positief gevoel de competitie begonnen en hebben dan ook veel vertrouwen in een mooie eindklassering. Europees voetbal halen is ons streven”.

Het hele interview staat zaterdag in It Pompeblêdsje van de wedstrijd sc Heerenveen - FC Twente.