Feanstore

Afrekenen

Ticketing

Afrekenen

Van Amersfoort bezorgt Onder 19 zege

Gepubliceerd op 7 juli 2015 19:59
Van Amersfoort bezorgt Onder 19 zege

Pelle van Amersfoort heeft Oranje onder 19 op het EK in Griekenland een droomstart bezorgd. Dankzij een rake kopbal van de speler van sc Heerenveen won Oranje met 1-0 van Rusland. Drie zeer belangrijke punten met het oog op de komende pouleduels met Duitsland en Spanje.

Oranje sloeg op slag van rust toe. Ould-Chikh bekroonde zijn goede optreden met een mooie assist. Uit een vrije trap legde bal hij de bal panklaar op het hoofd van Pelle van Amersfoort die hoog boven de Russische defensie uittorende en secuur binnenkopte: 1-0.

Onder 19 hield na rust goed stand, zeker toen Aleksandr Likhachev met een domme overtreding zijn tweede gele kaart kreeg en richting kleedkamer kon vertrekken. Niet alleen matchwinnaar Pelle van Amersfoort kreeg van bondscoach Aron Winter de volle speeltijd. Ook Tarik Kada van sc Heerenveen kwam de hele wedstrijd in actie.

Statistieken:
Nederland - Rusland 1-0 (1-0).

Scoreverloop: 44. Van Amersfoort 1-0.

Rood: Likhachev (Rusland).

Opstelling Nederland: Drommel, Paal, Lartey Sanniez, Mirani, Owusu (58. Loof), De Jong, Duarte, Nouri (78. Ouwejan), Kada, Van Amersfoort, Ould-Chikh (61. Kallon).