Feanstore

Afrekenen

Ticketing

Afrekenen

Vierde plek FC Utrecht dankzij sterke thuisprestatie

Gepubliceerd op 12 december 2018 12:00

FC Utrecht komt zondag langs in het Abe Lenstra stadion. De ploeg van trainer Dick Advocaat staat vierde in de Eredivisie en heeft die positie vooral te danken aan sterke optredens in eigen stadion.

thorsby-utrecht

FC Utrecht verzamelde in de eerste 15 speelronden 25 punten. Het merendeel, negentien, werd in de thuisduels vergaard. Buiten de Domstad presteert FC Utrecht minder goed. Zeven uitduels leverden zes punten op. Uit werd slechts één keer gewonnen en drie maal gelijkgespeeld.
 
Op bezoek bij Willem II (0-1) pakte FC Utrecht de enige uitzege tot nu toe. Daarnaast waren er gelijke spelen uit bij Fortuna Sittard, FC Groningen en Excelsior. De wedstrijd tegen Excelsior eindigde in 3-3. Een knappe prestatie, omdat aanvoerder Willem Jansen c.s. zich terug knokten van een snelle 3-0 achterstand.
 
De defensie van FC Utrecht wist in de zeven uitwedstrijden één keer de nul te houden, dat was in Tilburg. Alleen op bezoek bij Feyenoord (1-0) en PSV (4-0) kwam FC Utrecht niet tot scoren. Het doelsaldo in de uitbeurten is met twaalf treffers tegen en zeven voor negatief (-5).
 

Uitduels FC Utrecht    
PSV FC Utrecht 4-0
Fortuna Sittard FC Utrecht 1-1
Feyenoord FC Utrecht 1-0
FC Groningen FC Utrecht 1-1
Willem II FC Utrecht 0-1
Vitesse FC Utrecht 2-1
Excelsior FC Utrecht 3-3