sc Heerenveen - Willem II
22 januari, 20:45 uur
Koop nu kaarten »
Er zijn nog kaarten beschikbaar!
×

Feanstore

Afrekenen

Ticketing

Afrekenen

Zuiverloon: 'Voelt goed om weer terug te zijn'

Gepubliceerd op 15 juli 2012 10:25
Zuiverloon: 'Voelt goed om weer terug te zijn'

Na vier jaar en drie maanden trok Gianni Zuiverloon zaterdagavond weer het shirt van sc Heerenveen aan. In het oefenduel tegen FC Eindhoven (1-1) speelde de rechtsback zijn eerste 26 minuten voor de Friezen sinds zijn laatste wedstijd op 20 april 2008 (5-0 winst tegen Excelsior). Het komende seizoen hoopt Zuiverloon daar nog heel wat minuten aan toe te voegen.

Want dat was de afgelopen tijd toch wel een groot gemis voor Zuiverloon: wedstrijden spelen. Onder trainer Michael Laudrup was Zuiverloon een vaste waarde bij Mallorca, maar na het vertrek van de Deense trainer belandde hij op de bank. ,,Op de bank zitten en geld verdienen is niets voor mij. Daar vind ik voetbal veel te leuk voor”, zegt Zuiverloon. ,,Nu wil ik gewoon graag spelen. Ik ben blij dat sc Heerenveen mij die kans geeft."

In de periode 2006-2008 speelde de verdediger ook al twee seizoenen bij de Friezen, waarna hij naar Engeland (West Bromwich Albion en Ipswich Town) en Spanje (Real Mallorca) vertrok. Zuiverloon heeft sc Heerenveen tijdens zijn verblijf in het buitenland niet uit het oog verloren. ,,Ik had steeds de beschikking over Nederlandse TV-zenders, dus ik heb Heerenveen redelijk goed gevolgd.Het voelt goed om weer terug te zijn. Ik heb hier mooie seizoenen gehad. In vergelijking met mijn vorige periode bij sc Heerenveen zijn er een hoop nieuwe spelers gekomen, maar in de staf zitten bijvoorbeeld nog wel Henk Herder en Albert van der Sleen. Zij waren er ook toen ik hier eerder speelde. Dus er is wat dat betreft ook weer niet zo heel veel veranderd."

Gianni Zuiverloon is blij dat hij een jaar teruggaat naar sc Heerenveen
Gianni Zuiverloon is blij dat hij een jaar teruggaat naar sc Heerenveen