RKC Waalwijk - sc Heerenveen

30 mrt 2024 20:00 Eredivisie Regulier

1 1

RKC Waalwijk RKC Waalwijk sc Heerenveen sc Heerenveen

Toeschouwers

6733

Locatie

Mandemakers Stadion

sc Heerenveen speelt voor vierde keer op rij gelijk in Waalwijk

sc Heerenveen heeft zaterdagavond een ongeslagen reeks van twintig jaar op bezoek bij RKC in stand gehouden, maar verspeelde wel twee punten. Aan het begin van de tweede helft maakte Pelle van Amersfoort de openingstreffer, maar de thuisploeg kwam nog langszij: 1-1. Het is de vierde keer achter elkaar dat de Friezen met een punt vertrekken uit Waalwijk.

DSC 8159


Heerenveen kreeg in de openingsfase drie mogelijkheden. De eerste was voor Pelle van Amersfoort, die de bal kreeg van Thom Haye. De spits kreeg de bal langs de uitgekomen RKC-doelman Etienne Vaessen, maar de inzet had te weinig snelheid om het doel in te rollen. De andere twee kansen waren van Patrik Walemark. Een schot van de Zweed werd aangeraakt, waardoor de keeper snel moest reageren. De tweede poging van de aanvaller miste kracht.

Na tien minuten moest ook Mickey van der Hart voor het eerst ingrijpen. De sluitpost zag David Min voor zijn neus opduiken, maar kon redding brengen op het schot van de spits. Daarna gebeurde er lange tijd weinig in Waalwijk. Heerenveen probeerde wel om kansen te creëren, maar vaak kwam de voorzet niet aan. In de laatste minuut van de eerste helft probeerde Osame Sahraoui het daarom maar zelf toen hij de bal aan de linkerkant van het veld kreeg. Zijn schot kon echter ook gepakt worden door Vaessen.

Wat in de eerste helft niet lukte, gebeurde acht minuten na de pauze wel: Van Amersfoort scoorde. Sahraoui gaf vanaf de rechterkant een prima voorzet en de spits was er als de kippen bij om de bal tegen het net te koppen: 0-1. Met nog twintig minuten op de klok werd het gelijk in Waalwijk. Kevin Felida probeerde het van afstand en zag zijn schot aangeraakt worden, waardoor Van der Hart er niet bij kon. In de laatste fase lukte het beide teams niet om nogmaals te scoren, waardoor de punten gedeeld werden.


Opstelling sc Heerenveen:
Van der Hart; Braude (87. Hall), Van Beek, Bochniewicz, Köhlert; Haye, Olsson (82. Van Ottele), Tahiri (68. Van Ee); Walemark (68. Nunnely), Van Amersfoort, Sahraoui (87. Karlsbakk)

HISTORIE

. 12-08-202312-08-2023
sc Heerenveen
-
RKC Waalwijk
3 - 1
. 25-02-202325-02-2023
sc Heerenveen
-
RKC Waalwijk
1 - 4
. 07-01-202307-01-2023
RKC Waalwijk
-
sc Heerenveen
0 - 0
. 12-03-202212-03-2022
RKC Waalwijk
-
sc Heerenveen
0 - 0

WEDSTRIJDVERLOOP

52' 0-1
Pelle van Amersfoort
'57''
Chris LokesaReuven Niemeijer
'57''
Denilho CleoniseRichonell Margaret
'61''
Pawel Bochniewicz
69' 1-1
Kevin Felida
'70''
Espen van EeAnas Tahiri
'70''
Ché NunnelyPatrik Wålemark
'79''
Michiel KramerMats Seuntjens
'81''
Syb van OtteleSimon Olsson
'87''
Daniel KarlsbakkOsame Sahraoui
'87''
Denzel HallOliver Braude
'90'+2''
Aaron Meijers
 • Verkoopinformatie:

  • Start verkoop: vrijdag 15 maart 2024 om 09.00 uur. De kaartverkoop loopt tot 29 maart 2024 om 20.00 uur;
  • Seizoen- en clubkaartverplichting: maximaal 1 ticket per seizoen- of clubkaart;
  • Wedstrijdkaarten zijn persoonsgebonden en niet overdraagbaar. Het is niet mogelijk om achteraf wijzigingen door te voeren in de bestelling. Wanneer je dus een buskaart aanschaft, dien je ook daadwerkelijk met de bus te reizen. Ditzelfde geldt andersom voor autokaarten;
  • Voor het kopen van een toegangskaart voor een uitwedstrijd is een geldige sc Heerenveen seizoen- of clubkaart vereist, in combinatie met een geldige en actuele uitregistratie.
   Clubkaart aanvragen: klik hier.
   Uitregistratie regelen: klik hier.

  Auto:

  • De prijs van de autokaart is €9,-;
  • Wegens een beperkt aantal parkeerplaatsen dienen er minimaal 3 personen in een auto te zitten. Mochten er minder dan drie personen in een auto zitten, dan loop je het risico geen parkeerkaart te ontvangen;
  • Omwisselpunt: Parkeerterrein La Place te Meerkerk;
  • Omwisseltijd: 18.30 uur tot 19.00 uur;
  • Zes- en negenpersoonsbusjes dienen te worden aangemeld bij veiligheidszaken@sc-heerenveen.nl (naam bestuurder, inzittenden en kenteken);
  • Bezoek aan de binnenstad van Waalwijk en reizen met het OV is niet toegestaan.

  Bus:

  • De prijs van de buskaart is €29,- (niet Fean-Fanleden dienen in de bus €10,- bij te betalen);
  • Vertrekplaats bus: Abe Lenstra stadion;
  • Vertrektijd bus: 16.30 uur.

  Overig:

  • Consumpties kunnen uitsluitend worden gepind.
  • Klik hier voor het uitreglement.