Vitesse - sc Heerenveen

21 dec 2023 20:00 TOTO KNVB Beker 2e Ronde

1 0

Vitesse Vitesse sc Heerenveen sc Heerenveen

Toeschouwers

11913

Locatie

GelreDome

sc Heerenveen heeft al kater voor de feestdagen door bekeruitschakeling

Het bekertoernooi is voorbij voor sc Heerenveen. De ploeg verloor met 1-0 van Vitesse. "De ranglijst zegt niet altijd iets, er blijft iets onvoorspelbaars in voetbal zitten", vertelde Kees van Wonderen voorafgaand aan de wedstrijd. Die uitspraak had de spelers niet genoeg op scherp gezet, zo bleek in het GelreDome.

VIT


De Friezen wonnen in de competitie al in het GelreDome en ook nu waren de eerste tekenen goed. Kees van Wonderen zag zijn manschappen namelijk sterk beginnen in Arnhem. Dat resulteerde in de vierde minuut voor de eerste serieuze kans, maar Pelle van Amersfoort zijn kopbal eindigde op de paal. Daarna kwam er ook aan de andere kant gevaar. Bij sc Heerenveen stond Mickey van der Hart onder de lat en hij liet zich tweemaal prima gelden. Een schot van Melle Meulensteen kon hij makkelijk keren en niet veel later greep hij ook uitstekend in op een inzet van Million Manhoef. Beide teams waren te slordig om heel veel kansen te creëren. Marco van Ginkel kreeg nog een kopkans namens de thuisploeg en Ché Nunnely kwam net tekort nadat Van Amersfoort de bal met het hoofd teruglegde op de buitenspeler.

In de tweede helft was het weer Van der Hart die in actie moest komen. Na een vrije trap kwam de bal voor het doel bij Nicolas Isimat-Mirin, maar de keeper wist de bal tegen te houden. Na een uur spelen moest Markus Schubert zich laten zien na een schot van Osame Sahraoui, maar ook hij hield zijn doel schoon. Uit de corner volgde opnieuw gevaar: Luuk Brouwers kopte naast. Om een overwinning in de wacht te slepen, besloot Van Wonderen om vers bloed te brengen in de aanval. Patrik Walemark en Ion Nicolaescu kwamen ruim een kwartier voor tijd binnen de lijnen.

De eerste kans na die wissels was voor een speler die al binnen de lijnen stond: Sahraoui werd door Simon Olsson voor de keeper gezet, maar hij had niet genoeg tijd om de bal langs de sluitpost te werken. Amine Boutrah slaagde er namens Vitesse wel in. Met een fraaie knal passeerde hij Van der Hart. Kort na die treffer kregen de Arnhemmers de kans om de marge te verdubbelen, maar Manhoef stuitte op de doelman van de Friezen. Heerenveen creëerde niets meer en ligt daardoor uit de beker.


Opstelling sc Heerenveen: Van der Hart; Braude, Van Beek, Bochniewicz (87. Van Ottele); Köhlert; Haye, Brouwers, Olsson; Nunnely (73. Walemark), Van Amersfoort (73. Nicolaescu), Sahraoui

HISTORIE

. 12-05-202412-05-2024
sc Heerenveen
-
Vitesse
1 - 3
. 11-11-202311-11-2023
Vitesse
-
sc Heerenveen
1 - 3
. 28-01-202328-01-2023
sc Heerenveen
-
Vitesse
1 - 3
. 20-08-202220-08-2022
Vitesse
-
sc Heerenveen
0 - 4

WEDSTRIJDVERLOOP

'64''
Mathijs TielemansMelle Meulensteen
'74''
Patrik WålemarkChé Nunnely
'74''
Ion NicolaescuPelle van Amersfoort
'74''
Amine BoutrahGyan de Regt
'80''
Andy VisserMarco van Ginkel
'80''
Giovanni van ZwamNicolas Isimat-Mirin
85' 1-0
Amine Boutrah
'87''
Syb van OttelePawel Bochniewicz
 • Op vrijdag 1 december om 09.00 uur start de verkoop voor Vitesse-uit. De kaartverkoop eindigt op woensdag 20 december om 20.00 uur.
 • Let op: zonder uitregistratie kan je geen toegangskaart kopen.
 • Bus: 17,50 euro (niet-FeanFanleden moeten in de bus 10 euro bijbetalen)
 • Auto: 2,50 euro
 • Het Gelredome opent om 18.30 uur;
 • Minimaal 3 supporters per auto. Hier wordt op gecontroleerd in verband met een beperkt aantal parkeerplekken.
 • Omwisselpunt Esso Apeldoorn, Rijksweg A50 (De Brink);
 • Omwisseltijd: vanaf 18.15 uur tot 18.45 uur;
 • Supporters die met de auto komen, ontvangen bij het omwisselpunt hun parkeerkaart. Deze moet achter de voorruit geplaatst worden. De auto's worden vanaf 19.00 uur verwacht bij het Gelredome;
 • Negenpersoonsbusjes zijn toegestaan, mits aangemeld (naam chauffeur, namen inzittenden en kenteken) vóór 18 december 2023 bij veiligheidszaken@sc-heerenveen.nl. Niet aangemelde negenpersoonsbusjes krijgen geen toegang tot het stadion;
 • Indien men zelf een busreis wil organiseren, lukt het niet meer voor deze bekerwedstrijd;
 • Het is voor supporters van sc Heerenveen niet toegestaan om de binnenstad van Arnhem te bezoeken;
 • Supporters van sc Heerenveen mogen niet met het openbaar vervoer afreizen naar het Gelredome;
 • Consumpties kunnen uitsluitend worden gepind in het gastenvak;
 • Vertrektijd bus: 16.30 uur.

Voor het kopen van een toegangskaart voor een uitwedstrijd is een geldige sc Heerenveen seizoenkaart of clubkaart vereist, in combinatie met een geldige en actuele uitregistratie.
Clubkaart aanvragen: klik hier
Uitregistratie regelen: klik hier