Afgelopen zondag nuttige themabijeenkomst partnerverenigingen

29 januari 2019 16:01

sc Heerenveen vindt het belangrijk dat het goed gaat met de verenigingen uit de regio. Om die reden organiseert de club tijdens het seizoen verschillende themabijeenkomsten voor haar partnerverenigingen. Ook afgelopen zondag was er weer een bijeenkomst, voor de wedstrijd tegen AZ. Deze bijeenkomst stond in het teken van spelprincipes voor de onderbouw.

Bijeenkomst voor jeugdtrainers

Ze zijn onmisbaar voor een vereniging: jeugdtrainers! Door weer en wind staan zij op het trainingsveld op om ervoor te zorgen dat de jeugd zich kan ontwikkelen én kan genieten van het mooiste spelletje dat er is. Zo leveren zij een belangrijke bijdrage aan de toekomst van de club.

Namens sc Heerenveen namen Eric Boersma en Niek Westra de jeugdtrainers van de partnerverenigingen mee in de spelprincipes die zij hanteren in de jeugdopleiding bij sc Heerenveen. In samenwerking met partner VTON werd daarbij direct de vertaalslag gemaakt naar het amateurvoetbal. Hoe kan een amateurtrainer deze principes toepassen op de eigen trainingen?

6002967a9106a.jpg

Spelprincipes voor de onderbouw

Spelprincipes zijn bepaalde afspraken die je maakt over de manier waarop je wilt spelen. Deze uitgangspunten kun je toepassen op bijna alle situaties in het veld. Ze vormen een leidraad op basis waarvan de club een herkenbare voetbalstijl ontwikkelt. Deze spelprincipes gaan als een rode draad door de jeugdopleiding heen bij sc Heerenveen. Ook een amateurvereniging kan daar veel baat bij hebben, want dit zorgt voor herkenbaarheid en duidelijkheid voor iedereen.
 
Als voorbeeld werden er drie spelprincipes uitgelicht die sc Heerenveen zelf hanteert. Aan de hand van concrete oefenvormen konden de amateurtrainers zien hoe je die principes eenvoudig in de praktijk kunt brengen op het trainingsveld. Zo werd duidelijk dat spelprincipes niet alleen voor BVO’s zijn, maar op alle niveaus kunnen worden toegepast.
 
Samen winnen we meer
sc Heerenveen wil de deelnemers van deze bijeenkomsten niet alleen inspireren, maar ook ondersteunen bij de uitvoering van de nieuwe ideeën op hun eigen club. Daarom zijn alle oefenvormen die gister besproken zijn voor de deelnemers klaargezet in de Trainers app van VTON. De deelnemers kunnen hier dus direct mee aan de slag tijdens hun eigen trainingen.
 
Daarnaast gaat sc Heerenveen in het voorjaar nog bij de partnerverenigingen langs voor een vervolg op deze bijeenkomst. Deze workshop gaat verder op het thema van gister. Daarbij kunnen dan ook de andere jeugdtrainers aanschuiven die er gister niet bij konden zijn. De verenigingen die aan de slag willen met spelprincipes staan er dus niet alleen voor: samen winnen we meer!  
 
Nieuwe partnerverenigingen
Tijdens de bijeenkomst van gister werd ook de samenwerking bekrachtigd met vier nieuwe partnerverenigingen. Zij starten met een proefperiode voor de tweede helft van dit seizoen. SC Joure, vv De Sweach, vv Holwerd en vv Tijnje konden daardoor direct aanschuiven bij de bijeenkomst van gister.
 
Wij heten deze nieuwe clubs van harte welkom en kijken uit naar een mooie samenwerking!

600326e35bb91.jpg

sc Heerenveen vindt het erg belangrijk dat het goed gaat met de voetbalverenigingen uit de regio. Hier wil de club graag een bijdrage aan leveren. Onder de vlag van het Sportief Partnership werkt sc Heerenveen daarom intensief samen met het verenigingsleven, want samen winnen we meer!
 
Doet jullie club al mee?
Kijk voor meer informatie over het Sportief Partnership op www.clubplan.nl/scheerenveen.