Alen Halilovic naar sc Heerenveen

02 september 2019 23:55

sc Heerenveen heeft zich versterkt met Kroatisch international Alen Halilovic. De 23-jarige oud-speler van onder meer FC Barcelona en Hamburger SV wordt voor de duur van één seizoen gehuurd van AC Milan.

61958a72c6500.jpg

Halilovic komt uit de jeugdopleiding van Dinamo Zagreb. Voor die club maakte hij al op zestienjarige leeftijd zijn debuut in het eerste elftal. In Zagreb kwam Halilovic tot zeven doelpunten in 44 duels, waarna FC Barcelona hem in de zomer van 2014 oppikte.

Barça liet hem voornamelijk in het tweede elftal spelen en verhuurde Halilovic in het seizoen 2015/2016 aan Sporting Gijón. Voor die club kwam Halilovic in de Primera División tot 36 optredens.

Na het Spaanse avontuur werd Hamburger SV de nieuwe werkgever van Halilovic. De Kroaat speelde in Duitsland slechts een halfjaar en werd voor de duur van anderhalf seizoen verhuurd aan Las Palmas. Terug in de Primera División kwam hij tijdens zijn verhuurperiode tot 38 wedstrijden.

In de zomer van 2018 nam AC Milan Halilovic over van Hamburger SV. Bij de Italiaanse club kwam hij in de eerste seizoenshelft niet aan spelen toe, waarna Standard Luik hem begin dit jaar tijdelijk onderdak bood. In België kwam Halilovic in een halfjaar tot zes duels.

Technisch manager Gerry Hamstra: 'Met Alen hebben we de gewenste extra creatieve middenvelder die we nog zochten. Hij is met zijn techniek perfect in staat om de spitsen in stelling te brengen. We zijn blij dat we deze deal vlak voor het sluiten van de transfermarkt nog rond hebben kunnen maken.'