Als PSV thuis wint wordt er volop gescoord

20 november 2019 10:00

In Eindhoven staat zondagmiddag de uitwedstrijd tegen PSV op het programma. De ploeg van trainer Mark van Bommel is op basis van de prestaties in thuisduels de nummer vijf van de Eredivisie.

629729dfd1ef9.jpg

PSV was jaren ongenaakbaar in het eigen Philips Stadion tot AZ eind oktober langskwam. De Alkmaarders maakten een eind aan een mooie periode waarin PSV ruim drie jaar ongeslagen bleef. AZ won met 0-4. Het was niet de enige thuis wedstrijd waarin PSV punten morste. Het thuisduel tegen Ajax (1-1) leverde geen winnaar op.
 
De overige vier duels in eigen huis werden gewonnen. In die ontmoetingen wist PSV het net wel te vinden en werden vijftien van de zestien gemaakte thuistreffers gescoord. De grootste thuiszege werd op Vitesse behaald. De Arnhemmers werden met een kansloze 5-0 nederlaag naar huis gestuurd.
 
Met zestien thuistreffers is PSV niet de productiefste thuisploeg van de Eredivisie. Ajax (24), AZ (19), FC Utrecht (18) en Heracles Almelo (17) schoten voor eigen publiek vaker met scherp. PSV wist in zes thuisduels eenmaal de nul te houden, alleen Vitesse kwam in Eindhoven niet tot scoren.

Thuisduels PSV    
PSV ADO Den Haag 3-1
PSV Vitesse 5-0
PSV Ajax 1-1
PSV FC Groningen 3-1
PSV VVV-Venlo 4-1
PSV AZ 0-4