Beloften spelen gelijk op Varkenoord

23 september 2019 16:22

De beloften van sc Heerenveen hebben maandagmiddag een punt overgehouden aan hun bezoek aan Jong Feyenoord. De ploeg van trainer Ronnie Pander leek met een nederlaag van het veld te stappen, maar in blessuretijd schoot invaller Marcello Beuker de Friezen op de valreep naast de Rotterdammers (3-3).

Marcello Beuker

Jong sc Heerenveen kwam na twaalf minuten op voorsprong dankzij een rake kopbal van Daniel Høegh (0-1). Kort daarna strafte Feyenoorder Naoufal Bannis een fout in de Friese verdediging af (1-1). Met een gelijke stand zochten beide ploegen de kleedkamers op.

Na rust kwam sc Heerenveen wederom op voorsprong. Alen Halilovic trof doel na een mooie actie en goede voorzet van Jordy Bruijn (1-2). Ook deze Friese voorsprong werd ongedaan gemaakt: Achraf El Bouchataoui zette Feyenoord naast de Friezen (2-2). Daarna bracht Jan-Arie van der Heijden de Rotterdammers voor het eerst aan de leiding (3-2).

Het duel leek af te stevenen op een verlies voor sc Heerenveen, maar in de slotfase zorgde Beuker ervoor dat de Friezen alsnog met een punt van het veld op Sportpark Varkenoord stapten. De linksback viel twintig minuten voor tijd in voor Doan Van Hau en tikte in de extra tijd de gelijkmaker achter Feyenoord-keeper Justin Bijlow (3-3).

Opstelling Jong sc Heerenveen: Bednarek; Van Rhijn (68. Adney), Høegh, Skovgaard, Doan (68. Beuker); Akujobi, Halilovic, Frederiksen; Dreyer, Smit (46. Van der Heide), Bruijn.