Benoeming nieuwe voorzitter Stichtingsbestuur en RvC-lid technische zaken

24 mei 2019 12:30

60696dfab2bfa.jpg

Fedde Pronk is de nieuwe onafhankelijke voorzitter van het Stichtingsbestuur van sc Heerenveen. Henny Groot Kormelink is toegetreden tot de raad van commissarissen (RvC) met de portefeuille technische zaken.

De 56-jarige Pronk is een bestuurder met veel ervaring in zowel de financiële- als duurzaamheidssector. De geboren Sneker is woonachtig in Heerenveen en mede-eigenaar van The Green World Company. In het verleden was Pronk onder andere actief als algemeen directeur van Sportstad Heerenveen en Rabobank Heerenveen-Gorredijk.
 
Naast onafhankelijk voorzitter van het Stichtingsbestuur neemt Pronk aan het eind van dit kalenderjaar tevens de portefeuille financiën over van Peter Bazuijnen, die dan uit het Stichtingsbestuur zal treden.
 
Ook de RvC is door de komst van Groot Kormelink weer compleet. De 72-jarige Groot Kormelink volgt Hans Westerhof op als commissaris technische zaken. Groot Kormelink was 29 jaar KNVB docent UEFA A en ruim 34 jaar docent aan het CIOS. Ook is hij 23 jaar hoofdredacteur van vakblad De Voetbaltrainer geweest. Daarnaast heeft hij een ruime bestuurlijke ervaring.

De RvC bestaat nu uit voorzitter Egbert van Hes (algemene en commerciële zaken), Willem Jan van Elsacker (financiën en vastgoed) en Henny Groot Kormelink (technische zaken).