Bestuurders partnerverenigingen helpen elkaar

10 april 2019 09:08

Als bestuurslid van een voetbalvereniging komt er heel wat op je af. Je moet niet alleen de visie uitstippelen van de club en de koers bewaken, maar je bent ook het aanspreekpunt voor alles wat er speelt op de club. Erg leuk om te doen, maar in de praktijk niet altijd zo gemakkelijk als het lijkt.
 

Samen winnen we meer
De bestuurders staan er gelukkig niet alleen voor. Voetbalverenigingen zijn in de basis namelijk allemaal met hetzelfde bezig. Niet letterlijk natuurlijk, maar in grote lijnen wel. Als een bestuurslid van een vereniging dus ergens tegenaan loopt, dan zullen veel bestuurders van andere verenigingen dat direct herkennen. En misschien hebben zij daar zelfs al een goeie oplossing voor gevonden! Zo kunnen bestuurders onderling dus veel van elkaar leren en elkaar helpen.
 
Daarom heeft sc Heerenveen afgelopen zaterdag (30 maart) een Bestuursavond georganiseerd, speciaal voor de bestuursleden van alle partnerverenigingen. Voor veel deelnemers was dit een mooie gelegenheid om andere bestuurders om raad te vragen over de onderwerpen/projecten op dit moment spelen bij hun eigen vereniging. Zo ontstond er een mooie wisselwerking: alleen kun je snel, maar samen winnen we meer!
 
Bestuurders onder elkaar
Ook collega bestuurder Cees Roozemond schoof aan bij de Bestuursavond. Hoewel sc Heerenveen een grotere club is, zijn er natuurlijk wel veel raakvlakken met het besturen van een amateurclub. De deelnemers waren dan ook benieuwd hoe de algemeen directeur aankijkt tegen zijn nieuwe functie.
 
De avond werd afgesloten met alle bestuurders op de tribune, bij de overwinning van sc Heerenveen op Excelsior. Zo werd het motto van deze avond, en de samenwerking tussen de partnerverenigingen en sc Heerenveen, nog maar eens onderstreept: samen winnen we meer!
 
Nieuwe partnerverenigingen
Tijdens de bijeenkomst van afgelopen zaterdag mochten wij ook weer twee nieuwe partnerverenigingen verwelkomen: sv Olyphia en vv Zwaagwesteinde. Zij zijn ingestroomd per 1 maart en konden zo mooi direct meedoen aan deze Bestuursavond én de Sponsorloop die sc Heerenveen organiseert voor de partnerclubs. Voor beide clubs geldt dat zij de samenwerking direct voortvarend zijn begonnen. vv Zwaagwesteinde in het bijzonder, want die hebben binnen twee weken al bijna 800 sponsors voor de Sponsorloop!
 
Wij heten de nieuwe clubs van harte welkom en kijken uit naar een mooie samenwerking!

60870d271d900.jpg
Tijdens de bijeenkomst van de nieuwe partnerverenigingen verwelkomen wij sv Olyphia
60871e62c62d3.jpg
Tijdens de bijeenkomst van de nieuwe partnerverenigingen verwelkomen wij vv Zwaagwesteinde