Concept speelschema: sc Heerenveen opent Eredivisie in Almelo

14 juni 2019 12:00

59957f999f78d.jpg

sc Heerenveen opent de Eredivisie, zoals het nu lijkt, op zondag 4 augustus om 12.15 uur met een uitwedstrijd tegen Heracles Almelo. In de eerste thuiswedstrijd kunnen de Friezen direct aan de bak, aangezien Feyenoord op bezoek in het Abe Lenstra stadion. Het eerste treffen tegen een Noorderlijke tegenstander is op zaterdag 17 augustus bij FC Emmen. De Derby van het Noorden staat op zondag 27 oktober gepland.

sc Heerenveen negen keer op favoriete zaterdagavond

Volgens het conceptschema komt sc Heerenveen negen keer op de favoriete zaterdagavond in actie in eigen huis. De Friezen ontvangen landskampioen Ajax op zaterdagavond 7 maart om 19.45 uur.

Vijf wedstrijden worden gespeeld op zondag, waarvan twee topwedstrijden tegen Feyenoord en PSV. Er zijn drie midweekse speelronden, één op woensdag tegen FC Emmen en twee op vrijdag tegen Vitesse en Willem II. De laatste wedstrijd van het seizoen speelt sc Heerenveen op zondag 10 mei 2020. Dan speelt de ploeg van trainer Johnny Jansen, net als afgelopen seizoen, uit bij FC Utrecht.

Vandaag presenteerde de KNVB het concept speelschema aan alle achttien Eredivisieclubs. Het programma kan nog veranderen, nadat de wedstrijddagen en aanvangstijden zijn besproken. Normaliter volgt het definitieve programma binnen enkele dagen na bekendmaking van het concept speelschema. 

Eén van de geplande wijzigingen, het invoeren van een wedstrijd op zondagavond 20.00 uur, is in een laatste bespreking van het concept competitieprogramma komen te vervallen.