Dag 4 in La Manga: Afrondspelletje na de training

08 januari 2019 20:37

De week van sc Heerenveen in Spanje is doormidden. Op de vierde dag van het trainingskamp in La Manga vier stonden er voor de spelers twee trainingen op de agenda. ’s Ochtends lag het accent op het opzetten van aanvallen; in de middag werd er elf-tegen-elf gespeeld. Een overzicht.

59710ba4cbdce.jpg
Nemanja Mihajlovic snelt langs Sherel Floranus

Tijdens de ochtendtraining trainden de middenvelders en aanvallers spelpatronen. Na anderhalf uur trainen zat de sessie erop. Een aantal voetballers kon er nog geen genoeg van krijgen en bleef nog even op het veld staan. Samen met Trevor Doornbusch en Filip Bednarek deden zij een afrondspelletje, met aan het einde een verliezer.

De spelregels zijn als volgt. Een voor een ontvingen de spelers de bal van een van beide doelmannen, net buiten het zestienmetergebied. Meteen na de aanname moesten zij de keepers proberen te verschalken. Degene die twee keer scoorde, mocht eruit. Op die manier zou er een iemand overblijven. In de video hieronder zie je wie dat werd en wat de consequenties voor hem waren.

’s Middags stond er voor de groep een groot partijspel op het programma. Er werden drie sessies gespeeld, met tussendoor sprints van zeventig meter. Daarna was het schluß voor de spelers en werd de fietstocht richting het hotel weer ingezet.

Een fotoreportage van beide trainingen:


Op woensdag, dag vijf van het trainingskamp, staat er één training op het programma. Alleen 's ochtends komt de selectie in actie. De dag erna speelt sc Heerenveen een oefenduel tegen het Duitse FC Ingolstadt 04. De wedstrijd wordt gespeeld over drie helften van elk drie kwartier.