Dag 5 in La Manga: Training en aankomst sponsoren

09 januari 2019 21:44

Dag vijf van het trainingskamp van sc Heerenveen in Spanje zit erop. 's Ochtends stond er voor de selectie een ochtendtraining op het programma. Na de gezamenlijke lunch genoten de spelers en de stafleden van een vrije middag. De volgende dag vindt namelijk het enige oefenduel van het trainingskamp plaats. Een dagverslag.

59752bb981b95.jpg
Daniel Høegh zoekt tijdens een positiespel een medespeler

Dag vijf begon, zoals alle dagen, met een ontbijt. Terwijl de selectie en begeleiding aan het eten was, werd halverwege het ochtendmaal 'Er is er een jarig' gezongen. Rodney Kongolo mocht 21 kaarsjes uitblazen. Het was al de tweede verjaardag die deze week werd gevierd. In totaal is het overigens drie keer feest in La Manga. Stijn Schaars wordt vrijdag 35; zondag werd Daniel Høegh een jaartje ouder (28).

De Deense verdediger die de afgelopen seizoenshelft de aanvoerdersband droeg, verscheen voor de camera van sc Heerenveen TV. Hij ging onder andere in op hoe het is om tijdens het trainingskamp jarig te zijn, vertelde hoe de week in La Manga tot op heden verliep en blikte terug op de eerste helft van het seizoen.


Er stond woensdag alleen een ochtendtraining op de agenda. 's Middags waren de spelers vrij, omdat de ploeg de dag erna een oefenduel afwerkt. Tegenstander is het Duitse FC Ingolstadt 04. De wedstrijd begint om 12.00 uur en wordt gespeeld over drie helften van elk drie kwartier.

Tot slot werd woensdagavond de Friese enclave in La Manga fors uitgebreid. Een groot aantal sponsoren stapte eerder op de dag in het vliegtuig en arriveerde 's avonds laat bij het hotel. Zij zullen onder meer de volgende dag de oefenwedstrijd bezoeken.

Een fotoreportage van de aankomst van de sponsoren: