Danny Buijs: ‘We gaan gewoon uit van eigen kracht’

13 april 2019 08:30

60437167059ae.jpg

FC Groningen leeft in alle rust toe naar de Noordelijke derby. Gesteund door de goede resultaten na de winterstop reizen de Groningers zondag met vertrouwen af naar Friesland. Dat het in Heerenveen door een trainerswissel onrustig is, zegt trainer Danny Buijs niet veel. Hij gelooft niet in een mogelijk schokeffect.

‘Het verleden heeft uitgewezen dat de gevolgen vaak beperkt zijn. Los daarvan moeten wij daar helemaal niet mee bezig zijn, maar gewoon uitgaan van eigen kracht. Als we alle energie in de wedstrijd stoppen die in onze ploeg zit, kunnen we daar een goed resultaat halen,’ vertelt hij op de website van het Dagblad van het Noorden.
 
Buijs kijkt liever naar zijn eigen formatie. Hij hoopt dat zijn elftal de vorm van de afgelopen weken vast kan houden. ‘Dat houdt in weinig kansen weggeven en waar mogelijk met druk naar voren spelen. Ondanks de goede resultaten is Buijs niet tevreden. ‘Aan de bal moet het beter, daar schortte het nog aan.’
 
De Noordelijke Derby is een speciale wedstrijd, beseft Buijs, zeker voor de achterban. ‘We krijgen mee hoe ons publiek ermee bezig is, dat de 1200 plaatsen in het uitvak bijvoorbeeld in een uur uitverkocht waren. Ook heb ik gehoord dat er bij de laatste training nog een soort van steunbetuiging wordt gebracht.’
 
De trainer heeft een  nagenoeg fitte selectie tot zijn beschikking, schrijft het dagblad, dat niet verwacht dat Paul Gladon na zijn belangrijke doelpunten de afgelopen weken als invaller nu wel aan de aftrap verschijnt. Op de linkerflank zal het gaan tussen Django Warmerdam en Iliass Bel Hassani. De geblesseerde Begois is niet van de partij.
 
Vermoedelijke opstelling FC Groningen: Padt, Zeefuik, Te Wierik, Chabot, Handwerker, Doan, Reis, Memisevic, Bel Hassani, Mahi, Sierhuis.