Drie punten na bliksemstart in Venlo

28 september 2019 20:58

sc Heerenveen heeft zijn tweede zege van het seizoen binnen. Op bezoek bij VVV-Venlo legde de ploeg van trainer Johnny Jansen zaterdagavond met twee treffers binnen het eerste kwartier de basis voor drie punten. Het spel werd minder naarmate de wedstrijd vorderde, maar de winst kwam geen moment in gevaar (0-3).

Met dezelfde elf namen aan de aftrap die ook tegen Ajax (4-1 verlies) en FC Utrecht (1-1) waren begonnen, kende sc Heerenveen een daverende start in stadion De Koel. Al na acht minuten konden de meegereisde supporters juichen. Sherel Floranus zette goed door op de rechterkant en stelde vanaf de achterlijn ploeggenoot Chidera Ejuke in staat de openingstreffer binnen te schieten (0-1).

Vijf minuten later was het alweer feest in het uitvak. Een cadeautje van VVV-Venlo dat dankbaar werd uitgepakt door Ejuke. Keeper Thorsten Kirschbaum wilde opbouwen, maar schoof de bal zomaar in de voeten van de Nigeriaan die zich geen moment bedacht en het leer om Kirschbaum heen in de verre hoek krulde (0-2).

Strafschop
Met een comfortabele voorsprong op zak en het betere van het spel hebbende, was het wachten op meer vuurwerk in Venlo. De schrik was dan ook groot dat scheidsrechter Serdar Gözübüyük halverwege de eerste helft naar de stip wees na een duel tussen Sven Botman en Haji Wright. De aanvaller nam zelf de strafschop, maar zag zijn inzet gekeerd worden door Warner Hahn.

De gemiste elfmetertrap was de grootste kans voor rust van VVV-Venlo dat na de pauze wel sterk uit de kleedkamer kwam. sc Heerenveen werd naar achteren gedrukt, maar de Friese defensie hield stand in de Venlose storm. Toen die ging liggen, probeerde sc Heerenveen de wedstrijd te beslissen. Dat lukte pas drie minuten voor tijd, omdat men daarvoor vaak slordig was geweest. Jens Odgaard gooide het duel met een harde en zuiver schot uiteindelijk in het slot (0-3).

VVV-Venlo - sc Heerenveen 0-3 (0-2). 8. Ejuke 0-1, 13. Ejuke 0-2, 87. Odgaard 0-3. Gele kaarten: Pachonik, Janssen (VVV-Venlo), Floranus (sc Heerenveen).

Opstelling sc Heerenveen: Hahn; Floranus (82. Van Rhijn), Dresevic, Botman, Woudenberg; Kongolo, Faik, Veerman (69. Bruijn); Van Bergen, Odgaard, Ejuke (90. Halilovic).