Dubbele cijfers in Buitenpost

29 juni 2019 20:55

Onder tropische weersomstandigheden heeft sc Heerenveen het tweede oefenduel van de voorbereiding op het nieuwe seizoen ruimschoots gewonnen. Op Sportpark De Swadde werd het zaterdagavond 1-14 tegen gastheer VV Buitenpost.

Trainer Johnny Jansen liet tegen de zaterdaghoofdklasser in totaal 22 spelers opdraven. In de rust werd de complete ploeg vervangen die in de eerste helft zesmaal het net wist te vinden (0-6). Voor de pauze waren Michel Vlap (driemaal), Jens Odgaard, Jan Ras en Nemanja Mihajlovic trefzeker.

In het eerste kwartier na rust liep de eredivisionist snel uit naar een voorsprong van 0-9. Het was – zoals verwacht mag worden – eenrichtingsverkeer in Buitenpost. Toch wist de thuisploeg te scoren. Een snelle uitbraak werd onreglementair ten einde gebracht door Daniel Høegh: penalty. Slachtoffer Rik Weening ging zelf achter de bal, maar zag zijn inzet gekeerd worden door Filip Bednarek. De rebound werd vervolgens wel binnengeschoten, door Rolf Dijk (1-9).

Na de tegentreffer zorgde Emil Frederiksen ervoor dat de dubbele cijfers werden bereikt (1-10). Jordy Bruijn (twee keer), Ben Rienstra en Ibrahim Dresevic bepaalden uiteindelijk de eindstand in Buitenpost op 1-14.

Arjen van der Heide in actie tegen VV Buitenpost. Hij speelde de eerste helft

VV Buitenpost - sc Heerenveen 1-14 (0-6). 10. Vlap 0-1, 15. Odgaard 0-2, 26. Vlap 0-3, 28. Mihajlovic 0-4, 31. Ras 0-5, 34. Vlap (pen.) 0-6, 53. Hornkamp 0-7, 55. Frederiksen 0-8, 56. Hornkamp 0-9, 58. Dijk 1-9, 65. Frederiksen 1-10, 78. Bruijn 1-11, 83. Bruijn 1-12, 84. Rienstra 1-13, 90. Dresevic 1-14. Scheidsrechter: Daan Schaper (Dokkum).

Opstelling sc Heerenveen in de eerste helft: Hahn; Akujobi, Drkusic, Skovgaard, Woudenberg; Faik, Vlap, Ras; Van der Heide, Odgaard, Mihajlovic.

Opstelling sc Heerenveen in de tweede helft: Bednarek; Floranus, Høegh, Dresevic, Beuker; Kongolo, Rienstra, Frederiksen; Van Bergen, Hornkamp, Bruijn.