Eerste thuiszege dankzij goal Van Bergen

05 oktober 2019 23:17

Na vier remises in eigen huis wist sc Heerenveen zaterdagavond voor het eerst dit seizoen te winnen in het Abe Lenstra stadion. Wat tegen Feyenoord, FC Twente, Fortuna Sittard en FC Utrecht niet lukte, lukte tegen PEC Zwolle wel, dankzij een treffer op slag van rust van Mitchell van Bergen (1-0).

Mitchell van Bergen schiet sc Heerenveen naar de overwinning

Met een ongewijzigde basiself ten opzichte van de vorige wedstrijd op bezoek bij VVV-Venlo (0-3 winst) probeerde sc Heerenveen tegen PEC Zwolle vanaf de aftrap het spel te maken. Dat lukte redelijk, maar tot grote kansen leidde het niet. De eerste Friese doelpogingen kwamen van Hicham Faik met twee schoten en een kopbal, maar heel veel problemen leverden die niet op voor keeper Xavier Mous.

Ietwat tegen de verhoudingen in kreeg PEC Zwolle tien minuten voor rust de grootste kans tot dan toe. Oud-sc Heerenveenspeler Dennis Johnsen roeide van zo'n vijf meter de bal hard en maar net over het doel van Warner Hahn. Beide teams leken met een doelpuntloze stand de kleedkamers op te zoeken, totdat Mitchell van Bergen alleen op Mous afliep. De aanvaller bleef koel en schoot raak (1-0).

Beslissing blijft uit
Vanwege de stand ging PEC Zwolle in de tweede helft wat aanvallender spelen. De ploeg van trainer John Stegeman was nu meer aan de bal, sc Heerenveen loerde meer op een snelle uitbraak. De Friezen hadden de zaakjes achterin goed voor elkaar, maar voorin bleef een tweede doelpunt en daarmee de beslissing uit. Achtereenvolgens Jens Odgaard (schot op de paal), Chidera Ejuke (een-op-een met Mous) en Ibrahim Dresevic (kopbal net over) waren net niet succesvol.

Doordat sc Heerenveen het duel niet definitief in het slot gooiden, beleefden de spelers en supporters van de thuisclub nog een spannende slotfase. De ploeg van trainer Johnny Jansen hield mede dankzij de steun vanaf de tribunes stand, waardoor de eerste thuisoverwinning van het seizoen een feit werd.

sc Heerenveen - PEC Zwolle 1-0 (1-0). 45. Van Bergen 1-0. Gele kaart: Van Crooij (PEC Zwolle).

Opstelling sc Heerenveen: Hahn; Floranus, Dresevic, Botman, Woudenberg; Kongolo (62. Halilovic), Faik, Veerman; Van Bergen (86. Akujobi), Odgaard (90. Høegh), Ejuke.