Ejuke beste dribbelaar van de Eredivisie

31 oktober 2019 14:16

6275977ecc944.jpg

Chidera Ejuke is de meest bedrijvige en succesvolle dribbelaar van de Eredivisie. Dat blijkt uit data van Opta, meldt VI vandaag. Ook Mitchell van Bergen staat hoog genoteerd en net als zijn Nigeriaanse collega-buitenspeler terug te vinden in de top vijf.

Ejuke heeft net als Gyrano Kerk van FC Utrecht een succespercentage van 51 procent. Alleen zette de aanvaller van sc Heerenveen vaker (78) aan voor een actie dan Kerk (72). Veertig dribbelacties van Ejuke werden met goed resultaat afgesloten. Kerk kwam tot een aantal van 37 geslaagde dribbels. Mitchell van Bergen bracht 25 van zijn 66 dribbels tot een goed einde, een percentage van 38 procent.
 
Mitchell van Bergen gaf samen met linksback Max Clark van Vitesse de meeste voorzetten in de eerste elfspeelronden. De speler van Vitesse leverde echter veel meer goede ballen (16)  af dan de buitenspeler van de Friese club (6). Middenvelder Hicham Faik (99) had na Ajacied Daley Blind (111) de meeste balveroveringen. Ook Sherel Floranus troggelde vaak een tegenstander de bal af, 96 keer. Hij staat daarmee derde in het klassement van balveroveraars.
.
 Bron: VI.nl