Fortuna Sittard presteert goed in eigen stadion

21 februari 2019 08:30

Fortuna Sittard, zaterdag in Limburg tegenstander van sc Heerenveen, pakt veruit de meeste punten in eigen huis. De club van trainer René Eijer veroverde voor het thuispubliek achttien van de in totaal 26 punten die momenteel goed zijn voor een elfde plek op de ranglijst.

602583466db21.jpg

De Limburgers wisten in eigen stadion vijf maal een zege uit het vuur te slepen. Drie thuisduels gingen verloren en drie wedstrijden leverden geen winnaar op. PSV, Ajax en AZ wisten te winnen in Sittard, maar die ploegen zijn terug te vinden in de top vier van de Eredivisie, dus valt een nederlaag te billijken.
 
De vijf overwinningen werden behaald op De Graafschap, PEC Zwolle, Heracles Almelo, Excelsior en Vitesse. Meest spectaculaire thuisduel was ongetwijfeld de 4-4 tegen Willem II. In 2019 werden twee thuisduels gespeeld en die werden beide gewonnen. Excelsior ging met 4-1 ten onder en Vitesse verloor in Sittard met 2-1.
 
Fortuna Sittard scoorde in eigen huis 21 doelpunten en incasseerde vijftien tegentreffers. Wat opvalt, is dat de Limburgers in uitduels veel meer treffers (33) incasseren dan voor eigen publiek. Fortuna Sittard kwam thuis driemaal niet tot scoren en stond in drie duels geen tegentreffers toe.

thuisduels Fortuna Sittard    
Fortuna Sittard PSV 1-2
Fortuna Sittard FC Utrecht 1-1
Fortuna Sittard Willem II 4-4
Fortuna Sittard Ajax 0-2
Fortuna Sittard De Graafschap 3-1
Fortuna Sittard PEC Zwolle 3-0
Fortuna Sittard Heracles Almelo 3-0
Fortuna Sittard AZ 0-3
Fortuna Sittard FC Groningen 0-0
Fortuna Sittard Excelsior 4-1
Fortuna Sittard Vitesse 2-1