Fortuna Sittard ziet spelers terugkeren

22 februari 2019 16:45

60318d902e0ad.jpg

Fortuna Sittard ziet voor het thuisduel tegen sc Heerenveen een aantal spelers terugkeren. Kai Heerings is hersteld van zijn blessure en José Rodriguez keert terug van een schorsing. Bovendien werd deze week Calvin Mac-Intosch verwelkomd, een defensieve versterking.

Fortuna kan wat extra defensieve kracht goed gebruiken, want de Limburgers incasseerden na de winterstop te veel doelpunten. Vorige week werd op bezoek bij Heracles Almelo met 6-0 verloren. Defensief rammelde het, maar het lag niet alleen aan de verdediging, zei assistent-trainer Kevin Hofland (foto) , die vandaag de zieke hoofdtrainer Eijer verving.
 
‘We hebben ook aanvallend veel fout gedaan,’ verklaarde Hofland tegenover de regionale omroep L1.  De tik in Almelo kwam hard aan, maar Hofland rekent op herstel. ‘We moeten onze rug rechten, uiteindelijk hebben wij dit seizoen maar drie slechte wedstrijden gespeeld.’

Aanwinst

Volgens Hofland is de technische staf van Fortuna er nog niet uit wat de opstelling betreft, maar hij is blij met aanwinst Mac-Intosch. ‘Hij is een jongen met veel ervaring. Bovendien ook een leiderstype. Dat is fijn in een groep met de nodige jonge spelers.’
 
Branislav Ninaj en Finn Stokkers, die beiden al langer geblesseerd zijn,  ontbreken opnieuw in de selectie van Fortuna. Dagblad De Limburger verwacht nieuwkomer Mac-Intosch meteen in de basis.
 
Vermoedelijke opstelling: Koselev; Ciranni, Mac-Intosch, Rodríguez, Pinto, Balic, Diemers,Smeets; Semedo, Novakovich, Lamprou.