G-team trapt seizoen af op Skoatterwâld

19 september 2019 16:58

Niet alleen het eerste elftal komt zondag in actie, ook het G-team van sc Heerenveen betreedt die dag de grasmat. Even verderop, op Sportpark Skoatterwâld werken de twaalf G-voetballers van de club de eerste wedstrijden af van de Bijzondere Eredivisie. Tegenstanders tijdens de openingsronde zijn FC Groningen, FC Emmen en Ajax.

61858a952165c.jpg
De G-selectie van sc Heerenveen

Eind vorige maand zetten de G-voetballers in een bomvolle perszaal in het Abe Lenstra stadion hun handtekening onder een contract bij sc Heerenveen. Zondag begint voor hen het grote avontuur. Om 11.00 uur wordt gestart met een opening die verricht wordt door Klaas van Kruistum (presentator van FC De Helden). Het programma duurt tot 13.30 uur.

De Bijzondere Eredivisie is een initiatief van de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind, bedoeld om een podium te creëren voor voetballende kinderen met een beperking. De competitie bestaat naast sc Heerenveen uit ADO Den Haag, Ajax, De Graafschap, FC Emmen, FC Groningen, Heracles Almelo, Excelsior, VVV-Venlo en FC Utrecht.

Op tv
De speciale eredivisie telt in totaal zeven competitieronden. Vanaf donderdag 28 november is de Bijzondere Eredivisie ook op tv te zien. KRO-NCRV volgt de G-teams en laat hun verrichtingen zien in de zesdelige documentaireserie FC De Helden.