Geen beloning na sterke comeback

24 november 2019 17:31

Bijna knokte sc Heerenveen zich zondagmiddag op bezoek bij PSV na een teleurstellende eerste helft terug. Bijna, maar bijna is niet helemaal. De ploeg van trainer Johnny Jansen kwam na rust en twee tegengoals terug in de wedstrijd, maar kreeg een geslaagde comeback net niet voor elkaar en verloor (2-1).

63085ad3b0f48.jpg

In de slotfase zette Sven Botman bijna de gelijkmaker op het scorebord, maar de kopbal van de verdediger werd door doelman Lars Unnerstall op knappe wijze net onder de lat vandaan gezweef. Als die bal erin was gegaan, hadden de Friezen met een punt op zak het Philips Stadion kunnen verlaten, maar 'als' telt niet in de voetballerij. Met lege handen stapte de ploeg de bus weer in richting Heerenveen.

Dat sc Heerenveen nog in de buurt van een goed resultaat zou komen, was na de eerste helft nauwelijks denkbaar. PSV was heer en meester en drukte het krachtsverschil uit in twee goals. Tweemaal was het Steven Bergwijn die Warner Hahn het nakijken gaf: eerst met een verwoestende uithaal (1-0), later met een geplaatst schot (2-0). Veel stelde sc Heerenveen daar niet tegenover. Tussen de twee treffers van Bergwijn door kreeg Chidera Ejuke een schotkans, maar zijn inzet miste precisie en kracht.

Aansluitingstreffer
In de tweede helft een totaal ander wedstrijdbeeld. Bij de hand genomen door invaller Alen Halilovic kwam sc Heerenveen nu wel aan voetballen toe. Dat leverde tien minuten na de pauze de aansluitingstreffer op. Ejuke vond Odgaard en Odgaard het net, met een harde uithaal in de verre hoek (2-1). De Friezen voelden dat er wat te halen viel. Halilovic en Mitchell van Bergen waren met schoten van afstand dichtbij, maar beiden zagen Unnerstall redding brengen.

In de slotfase zette sc Heerenveen alles op alles om de gelijkmaker te forceren. PSV werd teruggedrongen en ging zelfs tijdrekken. Bijna kregen de Friezen loon na werken. Botman werd als stormram mee naar voren gestuurd en was in die rol tot tweemaal toe bijna succesvol. Eerst met zijn rechtervoet, even later met zijn hoofd. Unnerstall redde en voorkwam dat sc Heerenveen zijn sterke comeback beloond zag worden.

PSV - sc Heerenveen 2-1 (2-0). 17. Bergwijn 1-0, 36. Bergwijn 2-0, 55. Odgaard 2-1. Gele kaarten: Unnerstall (PSV), Faik, Dresevic (sc Heerenveen).

Opstelling sc Heerenveen: Hahn; Van Rhijn, Dresevic, Botman, Floranus; Bruijn (46. Halilovic), Faik (88. Dreyer), Kongolo (74. Veerman); Van Bergen, Odgaard, Ejuke.